RO EN
السلة فارغة

POR 2014-2020: Aproximativ 750 de proiecte depuse de regiunea Sud Muntenia

Regiunea Sud Muntenia are pana in prezent un numar de 747 de proiecte depuse in cadrul Programului Operational Regional 2014 - 2020! Astfel, prin aceste aplicatii sunt solicitate fonduri nerambursabile de peste 2,64 de miliarde de lei de catre potentialii beneficiari, atat publici, cat si privati, care doresc sa realizeze proiecte de investitii la nivelul regiunii noastre. Detalii despre stadiul implementarii Programului Operational Regional 2014 - 2020 au fost oferite la conferinta de presa, organizata de ADR Sud Muntenia in data de 2 octombrie, in cadrul careia directorul Agentiei, dr ing. Liviu Musat, a declarat urmatoarele:
„Pana in momentul de fata avem depuse aproape 750 de proiecte pe toate liniile de finantare deschise in cadrul programului. Aceste aplicatii totalizeaza aproape 3,5 miliarde de lei, din care suma solicitata de potentialii beneficiari depaseste 2,64 miliarde de lei (fonduri FEDR si de la bugetul de stat). Astfel valoarea totala solicitata reprezinta aproape 60% din alocarea POR pentru regiunea Sud Muntenia pe perioada 2014 - 2020. In acest moment avem 83 de contracte semnate, in valoare de peste 486 de milioane de lei, din care aproape 450 de milioane de lei reprezinta suma totala nerambursabila solicitata de beneficiari. Cel mai mare numar de proiecte a fost depus de mediul privat, care a dovedit un interes major pentru Prioritatea de investitii 2.1. Astfel, microintreprinderile, in calitate de aplicanti eligibili, au depus 460 de proiecte, prin care au solicitat fonduri de peste 324 de milioane de lei, ceea ce reprezinta 200% din alocarea regionala pentru aceasta linie de finantare.”
Principalele preocupari ale Agentiei, in calitate de Organism Intermediar pentru POR in Sud Muntenia, vizeaza accelerarea procesului de evaluare a aplicatiilor depuse in cadrul programului, pentru ca beneficiarii sa poata demara intr-un timp cat mai scurt implementarea proiectelor de investitii. Astfel, atentia este indreptata in mod deosebit asupra Prioritatii de investitii 2.2, dedicata intreprinderilor mici si mijlocii, unde sunt depuse 190 de proiecte, prin care sunt solicitate fonduri de aproape 600 de milioane de lei, cererea fiind astfel de 5 ori mai mare fata de valoarea alocarii regionale pentru aceasta linie de finantare.
De asemenea, o importanta majora o reprezinta cererile depuse de cele sapte judete ale regiunii noastre in cadrul celor doua apeluri de proiecte deschise in cadrul Prioritatii de investitii 6.1, destinata modernizarii si reabilitarii retelelor de drumuri judetene, ce asigura conectivitatea, directa sau indirecta, cu reteaua TEN-T. Prin aceasta prioritate, regiunii noastre ii sunt alocate fonduri nerambursabile in valoare de peste 125 de milioane de euro, cu ajutorul carora se doreste modernizarea a trei trasee de drumuri judetene propuse pentru finantare, prin POR 2014 - 2020, ce totalizeaza peste 330 de kilometri lungime. Pana in prezent s-au semnat doua contracte de finantare - pentru judetele Calarasi si Dambovita, cel din urma fiind cel mai mare proiect din tara ca valoare, aceasta depasind 211 milioane de lei.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter