RO EN
السلة فارغة

PHILIPS LIGHTING (Signify) dezvaluie beneficiile aduse de becurile cu LED

1 septembrie 2018 marcheaza o schimbare radicala pentru gospodariile din Romania odata cu trecerea la iluminatul cu LED-uri eficiente energetic implementata la nivel european, ajunsa in etapa interzicerii becurilor cu halogen. Pornind de la eliminarea progresiva a spoturilor cu halogen (sau GU10) implementata in 2016, urmatoarea faza consta in interzicerea surselor de iluminat non-directionale cu halogen, inclusiv a becurilor standard cu forma de para sau lumanare.
In acest context, Signify (Euronext: LIGHT), anterior Philips Lighting si liderul mondial in domeniul iluminatului, dezvaluie beneficiile financiare si energetice pe care trecerea la becurile cu LED o aduce pentru gospodariile din Europa. Asadar, de ce sunt interzise becurile cu halogen? Pentru ca sunt extrem de ineficiente in ceea ce priveste utilizarea curentului electric. De fapt, becurile cu halogen utilizeaza de aproximativ 5 ori mai multa energie comparativ cu cele LED. Interzicerea lor in spatiul european face parte din angajamentul UE de a stopa emisiile de CO2 si de a reduce amprenta de carbon.
Philips ofera o gama larga de alternative cu LED pentru a inlocui becurile cu halogen. Becurile Philips LED exista intr-o mare varietate de forme si temperaturi de culoare. Mai mult decat atat, majoritatea becurilor LED sunt disponibile atat in versiunea cu lumina reglabila, cat si nereglabila.
Becurile LED de la Philips, de exemplu, au durata de viata de pana la 7 ori mai mare si utilizeaza cu pana la 80% mai putina energie decat omoloagele lor cu halogen. Asadar, cat de mult putem economisi efectiv? De exemplu, daca inlocuim un bec cu halogen de 42W cu un bec LED echivalent de 9W, putem economisi peste 8 EURO pe an la factura de energie electrica.
In ceea ce priveste viitoarele reglementari care afecteaza becurile cu halogen, Bogdan Balaci, Director General Philips Lighting/Signify pentru Sud-Estul Europei, mentioneaza: “Interzicerea treptata a becurilor cu halogen este dovada unui angajament asumat la nivel european pentru economisirea energiei si reducerea amprentei de carbon. Acest lucru nu este doar o oportunitate de a beneficia de facturi reduse la curent electric, ci ofera consumatorilor posibilitatea de a alege o anumita temperatura de culoare, calitate si design, atunci cand se face trecerea la becuri cu LED. In cadrul Signify, studiile ne arata ca nu exista doua locuinte care sa aiba nevoie de aceleasi setari de lumina. Preferintele si utilizarile pot varia semnificativ de la camera la camera si de la locuinta la locuinta. Tehnologiile si produsele noastre de iluminat cu LED reflecta aceasta unicitate si permit consumatorilor sa adapteze iluminatul la propriile preferinte si nevoi.”
Becurile LED au o durata de viata medie de 15 ani, ceea ce le face potrivite atat pentru protejarea mediului, cat si pentru bugetul nostru. Dezvoltarea tehnologica permite acum o varietate mare de optiuni cand vine vorba de becurile LED, oferind o gama variata de temperaturi de culoare si modele pentru personalizarea oricarei locuinte. Becurile Philips LED SceneSwitch, de exemplu, ofera posibilitatea selectarii dintre trei setari de lumina intr-un singur bec, doar cu ajutorul intrerupatorului existent pe perete, fara a fi nevoie de un variator suplimentar.
Viitorul locuintelor din Romania
Becul cu halogen nu este primul articol „pe cale de disparitie” din locuintele noastre si nu va fi ultimul. Becurile incandescente, Walkman-ul si Pagini Aurii sunt doar cateva dintre articolele depasite, la care am renuntat treptat si pe care le-am inlocuit cu alte inovatii. De cele mai multe ori, aceste schimbari aduc vietilor noastre beneficii si eficienta.
In contextul interzicerii becurilor cu halogen, Signify a incheiat un parteneriat cu Deborah Sugg Ryan, Profesor la Universitatea din Portsmouth pentru a dezvalui topul articolelor casnice disparute din ultimele decade. Dupa ce a examinat mai multe locuinte, profesorul Sugg Ryan a indicat mai multe articole care au evoluat treptat sau au fost eliminate. Din aceasta lista am selectat cele mai des intalnite 10 obiecte din casele noastre.
10 articole depasite care au disparut din locuintele noastre
1. Becul incandescent
2. Telefonul fix cu disc
3. Pick-up-ul
4. Pagini aurii
5. Video-ul
6. Walkman-ul
7. Faxul
8. Masina de scris
9. Discheta
10. Modemul dial-up
Despre Signify
Signify (Euronext: LIGHT) este lider global in domeniul iluminatului pentru piata profesionala si de consum si al iluminatului care utilizeaza Internetul Lucrurilor. Produsele noastre marca Philips, sistemele de iluminat conectat Interact si serviciile de date aduc valoare de business si transforma vietile oamenilor in case, cladiri de birouri si spatii publice. Cu vanzari de peste 7 miliarde de EUR in 2017, avem o echipa de aproximativ 32,000 de angajati in peste 70 de tari, exploatam potentialul extraordinar al luminii pentru a imbunatati vietile oamenilor.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter