RO EN
السلة فارغة

PARALELA 45 investeste 7 milioane de euro in proiectul rezidential Club Lac Snagov

Alin Burcea, proprietarul agentiei de turism Paralela 45, a intrat in lumea afacerilor inca din anii ’90. Chiar daca provenea dintr-o familie de arhitecti, in copilarie fiind prezent pe santiere impreuna cu tatal sau, a ales asa cum a fost indrumat de cel din urma “fa si tu o meserie, in patru ani termini facultatea si dupa poti sa faci ce vrei”. Si nu a ales nici arhitectura, nici actoria, ci turismul, pasiunea sa de suflet. Tatal sau, Stefan Burcea, dupa 10 ani de proiecte de arhitectura a decis sa treaca in prima linie, conducand mari antreprize de constructii. Cateva dintre lucrarile sale care merita mentionate sunt: Hotelul Orizont din Predeal, Hotelul Topaz din Cap Aurora, Hotelurile Flora, Parc si Turist din Bucuresti. A condus, de asemenea, lucrarile de restaurare ale Castelului Peles. Apogeul activitatii, lucrarea de care este foarte mandru, este cea de constructie a Casei Poporului.
Primele proiecte Paralela 45 Investitii
Constructiile i-au ramas, se pare, in sange lui Alin Burcea. Asa ca, in anul 2002, a inceput investitiile in zonele turistice din Romania, asistat atent de tatal sau. Paralela 45 Investitii a fost prima care a constuit cu succes un complex rezidential cu 180 de apartamente de vacanta in statiunea Neptun si Vilele Residence, Agat si Onix. In perioada urmatoare au fost construite in Predeal, la baza partiei Clabucet, un complex cu 52 de apartamente, mai multe case cu structuri de lemn, Vila Alina, Hotel Atelier si Club de Munte. In total 252 de apartamente, camere de hotel si trei vile.
Ansamblul rezidential Club Lac Snagov
Proiectul Club Lac Snagov a inceput in anul 2007, insa din cauza crizei economice a intrat in conservare in perioada 2009-2013. “Dupa acea perioada dificila pentru toti nimeni nu mai cumpara atat de usor o casa care costa in jur de 300.000 de euro sau o vila care poate ajunge si la 1 milion de euro. Studiind piata imobiliara a zonei, am gasit o nisa pe care am incercat sa o exploatam prin construirea de apartamente pe malul Lacului Snagov, pentru cei care vor sa se relaxeze la sfarsit de saptamana departe de aglomeratia urbana a Bucurestiului, in imediata vecinatate a Palatului si Manastirii Snagov”, spune Alin Burcea.
Localizare
Ansamblul rezidential Club Lac Snagov este amplasat in apropierea Palatului Snagov, la numai cateva minute de podul care te duce la Insula Snagov, un loc plin de istorie, unde se presupune ca domnitorul Vlad Tepes este ingropat. Locatia este accesibila atat de pe DN1 – aproximativ 4,5 km, cat si de pe autostrada Bucuresti – Ploiesti (care este la doar 4 km de Club Lac Snagov). Accesul in aceasta zona se poate face si prin padure, evitandu-se drumurile rurale. Adresa exacta a complexului – Strada Sitarului nr. 9A.
78 de apartamente in 3 blocuri
Singurul proiect rezidential construit in Snagov include 3 blocuri cu 78 de apartamente cu regim de inaltime P+3E+4E retras, impartite in garsoniere, doua, trei camere si un penthouse cu cinci camere. Terenul are aproximativ 6.500 de metri patrati, iar preturile apartamentelor sunt cuprinse intre 45.000 si 140.000 de euro, in functie de suprafata si pozitionare. In pretul fiecarui apartament sunt incluse un loc de parcare suprateran, cota indiviza de teren si facilitatile comune ale complexului: piscina interioara, club de socializare, debarcader, ponton, teren de sport multifunctional.
“Apartamentele sunt destinate in primul rand vanzarii, iar 25 de apartamente sunt mobilate si utilate complet, fiind disponibile in acest moment pentru inchiriere pe termen scurt sau pentru perioade mai lungi de timp, in functie de cerere. Preturile incep de la 29€/ persoana/ noapte. Totodata, clubul are si un restaurant cu capacitatea de 50 de persoane, special creat pentru evenimente, mese festive si traininguri”, precizeaza Alin Burcea.
Materiale si finisaje de cea mai buna calitate
Proiectul imobiliar, unic in zona, pozitionat in mijlocul unei oaze de liniste si verdeata – Aria Naturala Protejata Lacul Snagov, a tinut cont de cerintele pietei, de aceea materialele folosite si finisajele sunt de cea mai buna calitate, astfel incat locatarii sa fie pe deplin multumiti de alegerea facuta.
Livingurile, dormitoarele si holurile au pardoseala din parchet laminat, usile interioare sunt din lemn si usa de la intrare anti-efractie sunt marca Pinum. Baile si bucatariile sunt finisate cu gresie si faianta, iar instalatiile sanitare sunt realizate la standarde ridicate de calitate. Baile sunt echipate cu cabina de dus/ cada, vas de toaleta si lavoar. Bucatariile sunt open space, unele cu bar deschis spre living si loc de luat masa. Fiecare apartament este prevazut cu centrala termica individuala pe gaz si calorifere, iar pentru a completa gradul de confort al viitorilor proprietari, fiecare apartament este dotat cu un aparat de aer conditionat. Holurile si casa scarii sunt placate cu granit, iar fiecare corp de cladire este prevazut cu lift propriu.
Confortabil, aerisit si avand o pozitionare perfecta, ansamblul Club Lac Snagov dispune de numeroase spatii verzi, iluminare exterioara, alei comune pentru circulatie interioara, locuri de parcare in proprietate, put de adancime medie, statie de epurare a apei, statie de pompare.
Atractii in zona
Principalul punct de atractie al zonei este Manastirea Snagov. Situata pe unica insula a Lacului Snagov, manastirea a fost fondata in secolul al XV-lea, unde se considera a fi si locul de inmormantare al lui Vlad Tepes. Legenda spune ca mormantul ascuns lui Vlad Tepes taie de-a latul calea spre altar, fiind vesnic vegheat de o candela aprinsa si de un portret al domnitorului Tarii Romanesti. In anul 1476, calugarii ar fi gasit trupul domnitorului, l-ar fi ascuns si l-ar fi inmormantat in incinta bisericii, fara fast, de teama noului domnitor inscaunat de turci.
O alta atractie a zonei, Palatul Snagov, este o cladire construita in anii ’30 dupa schitele initiale ale fiicei scriitorului Barbu Delavrancea pentru printul Nicolae al Romaniei, fratele mai mic al lui Carol al II-lea. Aici printul obisnuia sa se retraga vara, dar a fost si loc de intrunire pentru politicieni, scriitori si artisti. Astazi, datorita extinderii comandata de conducerea comunista in anii ‘80, din palatul original se mai pastreaza doar intrarea, holul si scara care duce la etaj.
Padurea Snagov este ultima ramasita a Codrilor Vlasiei, padurea care inconjura odata Bucurestiul. Avand o suprafata de aproximativ 10 hectare, padurea a fost declarata arie naturala protejata, ea adapostind exemplare rare de fag cauzazian, frasin pufos si lotusi indieni.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter