RO EN
السلة فارغة

OAR: 280 de proiecte expuse la Anuala de Arhitectura Bucuresti 2019

Cel mai important eveniment de arhitectura din Capitala, Anuala de Arhitectura Bucuresti, expune peste 280 de proiecte de arhitectura, dintre care 130 sunt proiecte de locuinte individuale, locuinte colective si arhitectura publica, peste 30 – proiecte de cercetare prin arhitectura si peste 120 de proiecte reprezinta amenajari de interior de apartamente, amenajari HoReCa, spatii corporate si de birouri.
„Proiectele expuse in Anuala apartin unor clienti existenti, dar si unor potentiali clienti de arhitectura, interesati de o investitie valoroasa, cu durabilitate in timp, sustenabila, creativa si eficienta din perspectiva raportului dintre pret si consum”, a declarat dr. arh. Emil Ivanescu, presedintele Ordinului Arhitectilor din Romania Filiala Bucuresti. „Toate proiectele expuse realizeaza o imagine clara asupra unui mediu de constructii si de arhitectura ce devine din ce in ce mai profesionist, mai orientat catre calitate, mai atent cu orasul si indreptat catre consumatorul final. Stilistic, cele mai valoroase constructii din Bucuresti, prezentate la Anuala, se inscriu in limbajul unui modernism contemporan-temperat, unui postindustrial deja bine asumat si al unui sincretism uneori surprinzator. Este vorba despre vile cu spatii inventive, locuinte colective cu propuneri eficiente si contemporane, de conversii si de amenajari ale spatiilor interioare bucurestene, pornind de la cele rezidentiale si ajungand in zona HoReCa, office si corporate”, adauga dr. arh. Emil Ivanescu.
Anuala are cinci echipe de jurii internationale, alcatuite din specialisti recunoscuti la nivel international, printre care ii amintim pe arh. Joao Pardal MONTEIRO, Presedintele Scolii de Arhitectura din Lisabona, arh. Marc JAY din Copenhaga, initiatorul grupului international WEArchitecture, arh. Martin Duplantier, Paris, arh. Manuel Bailo si Merce Berenguer din Barcelona, arhitecti celebri pentru competitiile de arhitectura castigate, arh. Ivana Stancic, redactor sef la Amsterdam-Atlas (TUDelft), precum si arhitecti romani printre care amintim arh. Alexandru Gavozdea, Presedintele OAR, arh. Dorin Stefan, arh. Adrian Zerva, arh. Radu Teaca, arh. Tiberiu Florescu, prorector UAUIM, arh. Silvia Pintea, arh.Alexandru Panaitescu, arh. Cristian Corvin, jurnalisti de specialitate precum Ileana Raducanu, designeri precum Mihnea Ghildus.
Acesti specialisti vor premia cele mai inovatoare si sustenabile constructii din Bucuresti, in cadrul Galei de Premiere a celei de-a XVII-a editii a Anualei de Arhitectura Bucuresti, care va avea loc miercuri, 10 iulie 2019, la Muzeul National de Arta (MNAR).
Anuala este primul eveniment de arhitectura din Romania care premiaza nu doar arhitectii si toti profesionistii din zona proiectarii, constructiilor si antreprenoriatului, domenii conexe unei arhitecturi valoroase, ci si clientul de arhitectura.
Cu tema „Forum Bucuresti”, editia din 2019 a Anualei de Arhitectura Bucuresti prezinta cele mai importante si mai valoroase constructii realizate, in ultimii sase ani, de catre arhitectii bucuresteni, impreuna cu toti specialistii din industria de constructii din Capitala.
„Forum Bucuresti”, tema Anualei, dezbate subiectul Capitalei ca loc al posibilei bune negocieri, in urma careia cetateanul, administratia si profesionistii in arhitectura si constructii sa castige deopotriva, prin oportunitati si dezvoltare sustenabila. Prin editiile sale precedente, Anuala de Arhitectura Bucuresti a produs intalniri cu profesionistii din diferite capitale si orase europene importante precum Paris, Amsterdam, Copenhaga, Barcelona, aducand astfel informatii despre strategii, politici si actiuni noi si creative prin care orasul contemporan aduce un plus de valoare pentru locuitorii sai.
Repere ale Anualei de Arhitectura Bucuresti 2019
In cadrul Galei Anualei de Arhitectura, va fi lansat in Romania programul european WORTH Partnership Project, care sustine si ofera finantare prin fonduri de la Uniunea Europeana pentru proiectele creative de antreprenoriat in design si arhitectura. Programul sustine si finanteaza proiecte care indeplinesc, in principal, doua directive, si anume o idee inovatoare de design si arhitectura si un plan creativ de afaceri care sa asigure proiectului stabilitate si implementare.
Trofeul Anualei de Arhitectura, realizat dintr-un material reciclat pe baza de polimeri si fragmente din lemn reutilizat si slefuit, exprima interconectarile dintre profesiile care alcatuiesc industriile creative si industria de constructii. In afara de trofeul propriu-zis, la intrarea fiecarei constructii castigatoare va fi amplasata cate o placheta din piatra gravata care va atesta premiul primit.
Expozitia de proiecte poate fi vizitata la MNAR dupa care, de pe data de 16 iulie, va fi prezenta la Mercato Comunale, unde OAR Bucuresti a amenajat un pop-up architecture office studio si un birou de informare a publicului larg despre proiectele valoroase ce sunt construite in prezent in Capitala.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter