RO EN
السلة فارغة

MDRAP: Investitiile in stadioane de peste 428 milioane lei intra in linie dreapta

Guvernul a aprobat, in sedinta din data de 7 martie 2018, indicatorii tehnico-economici ai obiectivelor de investitii Stadion Steaua si Stadionul National de Rugby „Arcul de Triumf”, realizate de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP), prin Compania Nationala de Investitii CNI - SA, informeaza un comunicat al ministerului de resort. Potrivit guvernantilor, valoarea totala a lucrarilor la ambele obiective de investitii depaseste 428,18 milioane de lei.
Acest act normativ este necesar intrucat cele doua stadioane au fost declarate (prin HG nr. 232/2017 pentru modificarea si completarea HG nr. 1093/2013), alaturi de Dinamo si Rapid, stadioane de interes public si de importanta nationala pentru organizarea, la Bucuresti, a unor meciuri din cadrul Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020, dupa cum se mai arata in comunicat.
Astfel, avand in vedere ca organizarea EURO 2020 la Bucuresti reprezinta o mare oportunitate de a ridica nivelul infrastructurii, in general si a infrastructurii sportive, in particular, cele patru arene vor fi modernizate si transformate in stadioane de fotbal de categoria a IV-a, conform regulamentului UEFA privind infrastructura stadionului.
Concret, stadionul Steaua va avea o capacitate totala de 30.500 de locuri pentru spectatori, o suprafata desfasurata de 70.000 mp, 4 vestiare, spatii de cazare pentru sportivi (24 de camere), 1.070 mp de spatiu de expunere (muzeu), 980 mp de spatii comerciale, restaurant pitch-view/bar sky view. Durata de realizare a obiectivului este de 25 de luni, iar valoarea totala a investitiei este de 301,77 de milioane de lei, finantarea fiind asigurata de la bugetul de stat, prin bugetele Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice si Ministerului Apararii Nationale.
In ceea ce priveste Stadionul National de Rugby Arcul de Triumf, acesta va avea o capacitate totala de 8.100 de locuri pentru spectatori si o suprafata desfasurata de 17.126 mp. Practic, la acest stadion se va consolida si reabilita cladirea existenta pentru vestiare, se va reface sala de antrenament, se vor construi spatii de cazare si cantonament pentru sportivi, se vor amenaja spatiile urbane exterioare, precum si o parcare subterana (pentru 170 de autoturisme), vor fi construite un centru de ingrijire pentru sportivi si gradene acoperite pentru public si se va moderniza suprafata de joc. Durata de realizare a obiectivului este de 23 de luni, iar valoarea totala a investitiei este de 126,41 de milioane de lei, finantarea fiind asigurata de la bugetul de stat, prin bugetele Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice si Ministerului Tineretului si Sportului.
***
Una dintre conditiile asumate de catre Guvernul Romaniei, prin dosarul de candidatura depus la sediul UEFA, in 26 aprilie 2014, a fost aceea de a asigura, inaintea fiecarui meci, pentru fiecare dintre cele opt echipe participante, cate o facilitate de antrenament corespunzatoare (distincta de stadionul oficial).
Astfel, conform regulamentelor UEFA privind infrastructura stadioanelor participante la competitie, conditiile gazonului si ale vestiarelor trebuie sa fie similare celor oficiale, iar incinta trebuie sa asigure un grad de siguranta suficienta si sa nu permita spionarea antrenamentelor, fiind, prin urmare, preferabile stadioanele acoperite si inchise perimetral.
Aceste facilitati de antrenament trebuie sa fie date in functiune anterior inceperii campionatului, pentru a permite inspectarea de catre delegatia oficiala si omologarea acestora drept conforme cu cerintele competitiei. In eventualitatea identificarii unor neconformitati, trebuie sa existe o perioada suficienta de timp pentru remedieri. Informatii suplimentare, la www.mdrap.ro

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter