RO EN
السلة فارغة

IASI: Inspectoratul scolar infiinteaza noi clase pentru scolarizare in constructii

Inspectoratul Scolar Judetean a anuntat ca in anul scolar 2018 - 2019 vor fi infiintate cinci clase noi de liceu. Anuntul a fost facut in cadrul sedintei Comitetului Local de Dezvoltare a Parteneriatului Social si vine ca urmare a solicitarilor formulate de catre agentii economici din Iasi. Astfel, la Colegiul Tehnic „Mihail Sturdza” ar urma sa fie infiintate trei clase, in total urmand a fi scolarizati 85 de elevi. Este vorba despre solicitarile SC Chambon SRL Iasi si SC Next Construct SRL Iasi. Cele doua firme au nevoie de personal ca dulgher - tamplar - parchetar, fierar betonist - montator prefabricate, zugrav, ipsosar, vopsitor, tapetar, zidar - pietrar - tencuitor, lacatus constructii metalice si utilaj tehnologic si operator la masini cu comanda numerica. La Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” se va infiinta o clasa care va scolariza elevi pentru a deveni dulgher - tamplar - parchetar si fierar betonist - montator prefabricare. Decizia vine in urma solicitarii SC Next Construct SRL Iasi. Si la Colegiul Tehnic de Transporturi si Constructii Iasi va fi infiintata o noua clasa datorita faptului ca exista solicitari ferme din partea SC Apolodor 2003 SRL, pentru 12 elevi (6 pentru profilul dulgher - tamplar - parchetar si 6 pentru fierar betonist - montator prefabricate). Conducerea scolii va incerca sa atraga si alti agenti economici, pentru a putea constitui o clasa de invatamant in sistem dual (se organizeaza numai la cererea agentilor economici).
Parteneriat intre Primarie, unitati scolare si operatori economici
Conform Metodologiei de organizare si functionare a invatamantului dual, prin Contractul de parteneriat mentionat intre municipalitate, unitatile de invatamant si operatorii economici, Primaria va asigura cheltuielilor necesare pentru functionarea in bune conditii a intregului proces de educatie si formare profesionala derulat in unitatea de invatamant, in conformitate cu atributiile care-i revin in conformitate cu reglementarile legale in vigoare, va proceda la identificarea si planificarea, in colaborare cu unitatea scolara si operatorii economici parteneri de practica, a lucrarilor de intretinere, reparatii capitale, consolidari si a obiectivelor de investitii necesare pentru dezvoltarea unitatii scolare si cresterea calitatii procesului de educatie si formare profesionala. De asemenea, municipalitatea va asigura, in cadrul finantarii complementare si suplimentare din bugetul local, sumele necesare pentru cheltuielile de investitii, reparatii capitale, consolidari si alte categorii de cheltuieli necesare, care nu sunt acoperite din sumele alocate din bugetul de stat, si va asigura cofinantarile necesare pentru proiectele implementate de unitatea de invatamant, convenite in prealabil cu aceasta, in cadrul unor programe finantate din fonduri europene sau alte surse de finantare. Nu in ultimul rand, primaria va sprijini demersurile initiate de unitatea de invatamant si operatorii economici parteneri in cadrul actiunilor de informare si promovare a ofertei de formare profesionala si va asigura reprezentarea unitatii administrativ-teritoriale in consiliul de administratie al unitatii de invatamant.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter