RO EN
السلة فارغة

HOSPICE: 60 de copii cu boli incurabile folosesc terapie ce include realitatea virtuala

In perioada noiembrie 2017 - februarie 2018, 60 de copii din intreaga tara, diagnosticati cu afectiuni incurabile sau care le limiteaza viata, aflati in centrele HOSPICE Casa Sperantei din Bucuresti si Brasov, au beneficiat de peste 300 de sesiuni de terapie bazata pe realitatea virtuala si augmentata. Numarul total al copiilor care beneficiaza de terapie este estimat sa creasca la peste 100 pana la finalul anului. Sesiunile de acest tip fac parte din noua solutie Tech Room, implementata in cele doua centre HOSPICE prin proiectul „Conexiune pentru ingrijire si compasiune”, realizat cu finantarea acordata de Fundatia Vodafone Romania, in cadrul programului national Connecting for Good. Bugetul intregului proiect, lansat in noiembrie 2017, se ridica la aproape 760.000 de lei. Din aceasta suma, aproape 590.000 de lei reprezinta finantarea acordata de Fundatia Vodafone Romania.
Terapia bazata pe realitatea virtuala si augmentata, implementata in centrele HOSPICE Casa Sperantei, foloseste mai multe tipuri de echipamente ce integreaza tehnologii de ultima ora. Printre acestea se afla o statie VR care are integrat un simulator de joburi cu ajutorul caruia copiii pot experimenta diverse meserii, un perete virtual care le permite sa interactioneze cu diverse personaje fantastice si un pian gigantic la care pot canta pasind pe clape.
„Connecting for Good a fost lansat in Romania in 2012 pentru a sprijini initiativele care folosesc tehnologia in rezolvarea problemelor sociale majore, care devin urgente pentru societate. Pana acum, fundatia a investit 4 milioane de euro in 55 de proiecte, dezvoltate de organizatii partenere pentru mai mult de 40.000 de beneficiari din toata tara”, a declarat Angela Galeta, Directorul Fundatiei Vodafone Romania.
„Pentru copiii de la HOSPICE, Tech Room-ul este locul in care prind incredere in ei, invata comportamente sanatoase de relationare, sunt stimulati cognitiv printr-o forma ludica si placuta. Indiferent de activitatile pe care le au, cu ajutorul realitatii virtuale sau augmentate, copiii vad imediat efectele, simtindu-se valorizati. Ne dorim ca tehnologia sa aiba un rol important in cresterea eficientiei ingrijirii paliative, iar acest proiect derulat cu sprijinul Fundatiei Vodafone Romania ne ajuta sa imbunatatim viata pacientilor nostri”, a declarat Mihai Manescu, managerul proiectului.
Pe langa Tech Room, proiectul „Conexiune pentru ingrijire si compasiune” include un sistem integrat de servicii medicale, servicii de consiliere psiho-sociala-emotionala, de sprijin educational si servicii de tip respite menite sa le ofere parintilor timp liber pentru rezolvarea altor probleme sau pentru a-si recupera fortele. In cadrul proiectului, copiii au beneficiat astfel si de 794 de sesiuni de terapie prin joc si miscare, peste 2.200 de sedinte de kinetoterapie si mai mult de 1.100 de sesiuni educationale, clasice sau oferite online. Pentru parinti, au fost organizate peste 77 de sesiuni de tip respite, prin care li se ofera acestora timp liber pentru rezolvarea altor probleme sau pentru a-si recupera fortele.
Implementata in cele doua centre sub numele Tech Room, solutia a fost gandita pentru a-i ajuta pe pacientii-copii sa suporte mai usor boala si procedurile medicale, de multe ori chinuitoare, prin care trec. Fundatia Vodafone Romania este o organizatie neguvernamentala romaneasca, cu statut caritabil, distincta si independenta de operatiunile comerciale ale companiei, infiintata in 1998. In cei 20 ani de activitate, Fundatia Vodafone Romania a finantat 1.104 de programe derulate de 706 de ONG-uri din intreaga tara, in domeniile sanatatii, educatiei, serviciilor sociale. Proiectele au avut peste 2,7 milioane de beneficiari - copii, tineri, batrani, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Pana in prezent, Fundatia Vodafone Romania a investit peste 28 milioane de euro in proiecte desfasurate de organizatiile non-profit partenere.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter