RO EN
السلة فارغة

HIDROELECTRICA: Cinci ofertanti pentru lucrari de 82 milioane euro la AHE Vidraru

La sediul Hidroelectrica, au fost deschise candidaturile depuse in cadrul procedurii de achizitie sectoriala prin negociere competitiva pentru retehnologizarea AHE Vidraru. Valoarea estimata a lucrarilor este de 82.151.039 Euro, suma la care se adauga TVA, iar anuntul de participare a fost publicat in data de 9 mai a.c. pe platforma e-licitatie.ro, precum si pe http//ted.europa.eu.
La procedura s-au inscris cinci ofertanti: VOITH HYDRO Gmbh & Co KG Austria, Consortiul ROMELECTRO SA - LITOSTROJ ENGINEERING a.s., Asocierea GE Hydro France SAS - Elecnor SA - Grid Solutions Romania SRL, Asocierea GULSAN INSAAT SANAYI TURIZM NAKLIYAT VE TICARET a.s. -ZHEFU Holding Group Co. LTD, SINOHYDRO CORPORATION LIMITED. Ulterior deschiderii documentelor de candidatura, comisia de evaluare va efectua analiza si evaluarea acestora, urmand sa se pronunte cu privire la ofertantii admisi pentru etapele urmatoare.
”Este vorba de o retehnologizare cu o complexitate tehnica deosebita a unui obiectiv strategic din portofoliul Hidroelectrica. Ne dorim selectarea celor mai bune solutii si implementarea celor mai moderne tehnologii pentru AHE Vidraru. Nu vom face rabat de la niciuna dintre cerintele de calitate a lucrarilor. Motivul pentru care am optat pentru achizitia prin negocierea competitiva este acela ca procedura este una flexibila si care permite societatii noastre obtinerea celor mai avantajoase solutii tehnice. Finantarea lucrarilor se va face din surse proprii ale societatii si dorim ca, in schimbul sumelor pe care suntem dispusi sa le cheltuim, sa obtinem un nou ciclu de viata - de cel putin 30 de ani, pentru Vidraru” - a declarat Bogdan Badea, presedintele directoratului Hidroelectrica.
Procedura de selectare a prestatorului lucrarilor de retehnologizarea AHE Vidraru este reluata pentru a treia oara, achizitiile anterioare fiind anulate ca urmare a prezentarii unor oferte neconforme tehnic.
Centrala Vidraru, este amplasata pe malul drept al raului Arges, la nord de satul Capataneni, intr-o caverna situata la 104 m sub nivelul raului. Prin puterea instalata de 220 MW (4 turbine Francis de 55 MW), centrala este deosebit de importanta pentru S.E.N. deoarece participa si la reglajul frecventa-putere asigurand totodata servicii de sistem.
Principalele componente ale amenajarii sunt: barajul Vidraru, priza, derivatia si centrala. Derivatia cuprinde aductiunea sub presiune, castelul de echilibru, casa vanelor de la putul fortat, putul fortat, distribuitorul si galeria de fuga. Barajul din beton, in arc, cu inaltimea 166 m, realizeaza o acumulare multianuala cu volumul util de 320 milioane m3.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter