RO EN
السلة فارغة

CJ CLUJ: Fonduri europene de 35,2 milioane de lei pentru patru noi proiecte

Consiliul Judetean Cluj a fost informat oficial de catre Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest in legatura cu faptul ca i-a fost aprobata finantarea europeana pentru nu mai putin de patru proiecte. Acestea vizeaza eficientizarea termica a imobilelor administrate de trei institutii publice aflate sub autoritatea Consiliului Judetean, respectiv Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii, Liceul Tehnologic Special „Samus” si Scoala Gimnaziala Speciala - Centru de Resurse si Documentare privind Educatia Incluziva/Integrata.
Cu o valoare totala de 35.276.400 lei, cele patru proiecte europene se refera la cresterea performantei energetice a corpurilor de cladire aferente Sectiei Pediatrie II din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii, reabilitarea termica a cladirilor scoala, atelier, sala de sport, cantina si internat din cadrul Liceului Tehnologic Special „Samus”, respectiv cresterea eficientei termice a cladirii in care functioneaza Scoala Gimnaziala Speciala C.R.D.E.I.
„La fel ca si in anul precedent, toate proiectele depuse de Consiliul Judetean, pentru finantare europeana, au fost aprobate. Acest procent de reusita, de 100%, e imbucurator din cel putin doua motive: e un semn clar ca suntem pe drumul cel bun in ceea ce priveste atragerea de fonduri europene si, in acelasi timp, genereaza o economie semnificativa de fonduri de la bugetul nostru pe care le vom folosi, astfel, pentru a finanta noi si noi obiective utile pentru comunitate” a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.
Toate cele patru proiecte europene depuse in cadrul Programului Operational Regional 2014-2020, Axa 3, Prioritatea 3.1.B, vizeaza, in principal, termoizolarea fatadelor si a acoperisurilor, refacerea invelitorilor si a stratificatiei acoperisurilor, instalarea de centrale termice ultraperformante si cu un consum redus, instalarea de panouri solare, respectiv modernizarea instalatiilor electrice si termice. Necesitatea derularii acestor investitii a fost determinata de vechimea si starea de degradare accentuata a celor opt corpuri de cladire vizate, acestea avand in prezent consumuri energetice, respectiv de incalzire, apa calda si iluminat, extrem de mari. In urma implementarii acestor proiecte, consumul anual specific de energie primara este preconizat a scadea, in medie, cu aproximativ 50%, pana la valori cuprinse intre 100 si 150 kwh/mp2/an, motiv pentru care si costurile de intretinere suportate din bugetul Consiliului Judetean Cluj se vor reduce foarte mult.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter