RO EN
السلة فارغة

BRASOV: Ordinul Arhitectilor sprijina primaria in realizarea mai multor proiecte

Primarul George Scripcaru a avut la sfarsitul saptamanii trecute o serie de discutii cu reprezentantii OAR, filiala Brasov-Covasna-Harghita, si cei ai Universitatii Transilvania, pe marginea mai multor proiecte pe care Municipalitatea si-a propus sa le implementeze in perioada urmatoare.
Construire Sala Polivalenta
In prima intalnire, subiectul discutat cu reprezentantii Ordinului Arhitectilor a vizat proiectul de construire a Salii Polivalente in zona fostului Stadion Municipal. In cadrul discutiei, la care au mai participat viceprimarul Laszlo Barabas si reprezentantii Directiei Tehnice si Directiei Arhitect-Sef din Primaria Brasov, au fost abordate mai multe teme vizand realizarea acestui obiectiv. Printre acestea: studiile necesare pentru demararea construirii salii, dimensiunile sau pozitia acesteia, modul de asigurare a locurilor de parcare, ce facilitati ar trebui sa ofere sala, amenajarile exterioare, modul in care construirea acestei sali va angrena dezvoltarea intregii zone.
Ordinul Arhitectilor s-a angajat ca, intr-o prima etapa, sa sprijine acest proiect prin realizarea studiilor necesare demararii investitiei, de la studiul de trafic sau geotehnic si pana la studiul urbanistic, astfel incat in momentul lansarii achizitiei publice pentru proiectare sa existe toate elementele necesare elaborarii proiectului tehnic.
In ceea ce priveste capacitatea salii, discutiile s-au axat pe doua directii. Una. referitoare la capacitatea salii prin prisma viitoarelor evenimente sportive si culturale pe care si le propune Municipalitatea sa le organizeze aici, iar cea de a doua, referitoare la spatiile conexe care trebuie create, inclusiv numarul de locuri de parcare. Demararea studiilor ia in calcul ipoteza unei sali cu o capacitate de 15.000 de locuri. In functie de rezultatele analizelor preliminare, de studii, de experienta din alte orase in edificarea de astfel de constructii, va fi stabilit numarul optim de locuri.
Totodata, primarul le-a solicitat arhitectilor prezenti ca OAR sa acorde sprijin Municipalitatii in toate fazele realizarii acestui proiect, avand in vedere importanta lui pentru orasul nostru. Municipalitatea a prevazut 1,5 milioane de lei pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru construirea salii polivalente.
Reabilitarea fatadelor din Centrul Istoric
Tot vineri, primarul George Scripcaru si presedintele OAR-filiala Brasov-Covasna Harghita, arh. Johannes Bertleff, s-au intalnit cu rectorul Universitatii Transilvania, Ioan Vasile Abrudan, pentru a stabili modul de colaborare dintre Primarie, Universitate si OAR pentru implementarea proiectului de reabilitare a fatadelor cladirilor din centrul istoric, ca o prima etapa in implementarea prevederilor Legii nr. 153/2011 privind masuri de crestere a calitatii arhitectural-ambientale a cadirilor, modificata prin Legea nr. 166/2016. La aceasta discutie au mai participat si viceprimarul Laszlo Barabas, arhitectul-sef Marilena Manolache si presedintele ,,Asociatiei Impreuna pentru Dezvoltarea Comunitatii , asociatie care s-a implicat activ in realizarea acestui proiect.
In cadrul parteneriatului pe care Municipalitatea il are cu Universitatea Transilvania, specialistii si studentii universitatii vor sprijini realizarea inventarului cladirilor din centrul istoric, prin scanarea fatadelor ,,de la strada” a cladirilor, a acoperisurilor, si, acolo unde este posibil, a fatadelor din curtile interioare si chiar realizarea planurilor in releveu pentru fiecare apartament. Totodata, acestia vor realiza si etapa de informare a proprietarilor si de culegere de date din teren.
La finalul acestui proces, Municipalitatea isi propune sa aiba o imagine foarte clara a ceea ce inseamna patrimoniul urbanistic din zona centrului istoric. Pe baza acestui inventar, Municipalitatea va realiza o prioritizare a nevoii de reabilitare a fatadelor si acoperisurilor cladirilor din aceasta zona, dupa care va cofinanta, conform prevederilor legale, lucrarile de reabilitare necesare, in functie de lista de prioritati.
Spitalul regional
In cadrul aceleiasi intalniri, primarul a discutat cu rectorul Universitatii Transilvania si despre dezvoltarea zonei de langa Institutul Cartofului si a accesului la reteaua de utilitati, avand in vedere proiectul Municipalitatii de a construi un spital regional in acea zona, finalizarea lucrarilor la CATTIA si functionarea Institutului de Cercetare Dezvoltare al Universitatii Transilvania. Referitor la spital, primarul a precizat ca a fost semnat procesulverbal de preluare a terenului si ca Municipalitatea este in etapa de inscriere in cartea funciara. Dupa finalizarea acestei etape, va fi demarata procedura de achizitie publica in vederea realizarii studiului de fezabilitate, pentru care Municipalitatea a alocat 1,5 milioane de lei.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter