RO EN
السلة فارغة

ADR Sud-Vest: Finantare de 26 milioane lei pentru obiective publice din judetul Dolj

In data de 25.06.2019, Directorul General al ADR Sud-Vest Oltenia, Doamna Marilena BOGHEANU, a semnat cu Domnul Ovidiu Aurelian FLORI - Primarul Comunei Isalnita, Domnul Marian SLIVILESCU - Primarul Orasului Tismana, Domnul Ion VLADULESCU - Primarul Comunei Budesti, Domnul Dumitru VULPE - Primarul Comunei Cilnic si Domnul Alexandru-Dorel DEDIU - Primarul Comunei Pausesti-Maglasi cinci noi contracte de finanțare in cadrul Programului Operational Regional 2014-2020.
Cele cinci proiecte finanțate sunt:
1. „Înfiintare incubator de afaceri în comuna Isalnita, judetul Dolj"
Contractul a fost semnat in cadrul Axei prioritare 2 - Îmbunatatirea competitivitatii întreprinderilor mici si mijlocii, Prioritatea de investitii - 2.1. Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri, Obiectivul specific - Consolidarea poziției pe piață a IMM-urilor în domeniile competitive identificate în SNC şi PDR-uri Valoare totala a proiectului este de 14.636.612 lei, din care suma solicitata este de 6.342.209 lei (1.365.560 euro).
Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea unei structuri de sprijinire a afacerilor de tip incubator, în jurul unor activitati productive si servicii din sectoare industriale prioritare, cu scopul de a produce bunuri si servicii cu valoare adaugata cât mai mare, competitive atât pe piata nationala, cât si cea internationala.
Prin proiect se va construi un incubator de afaceri in comuna Isalnita pe un teren intravilan avand o suprafata masurata de 4037 mp. Cadirea va avea urmatoarele caracteristici: regimul de inaltime va fi Parter+Etaj, suprafata constructiei la sol: 1.719m2, suprafata construita desfasurata: 3.498m2 si suprafata operationala: 3.213,50m2.
Principalele lucrari de interventie, din cadrul proiectului, vor fi:
- Cladirea va fi impartita in 2 corpuri functionale (1 corp destinat activitatii de productie si un corp cu spatii pentru birouri). Cladirea are prevazute: spatiu cladire administrativa, spatii multifunctionale, spatii de birouri, garaj tehnic, statii de epurare, 2 spatii service auto, spatii tip hala 1-6, sala de cursuri/traininguri, sala pentru organizare intalniri sau evenimente, anexe pentru curatenie, lounge, sala printing 3D si realizare operatiuni specifice office, generator, spatii tehnice, rezerva incendiu si camera pompe, spatii separate pentru receptie marfa, acces marfa, spatii productie (20 compartimentari maxime) si camera paza
Dotarile pentru demararea initiala a activitatilor incubatorului includ: mobilier, aparatura de lucru, o imprimanta 3 D, o multifunctionala.
2. „Reabilitare urbana în orasul Tismana”
Contractul a fost semnat in cadrul Axei prioritare 13 - Sprijinirea regenerarii oraselor mici si mijlocii, Obiectivul specific 13.1 - Îmbunatatirea calitatii vietii a populatiei în orasele mici si mijlocii din România Valoarea totala a proiectului este de 3.354.504,91 lei, din care suma solicitata este de 3.269.099 lei (720.237,23 euro).
Obiectivul general al proiectului este reprezentat de îmbunatatirea calitatii vietii cetatenilor din orasul Tismana, judetul Gorj, prin construirea si dotarea centrului recreativ-educativ si construirea drumului de acces.
Principalele lucrări de intervenție, din cadrul proiectului, vor fi:
- Modernizare drum in lungime de 549,64 m
- Construire centru recreativ-educativ
- Amenajare teren de sport multifuncţional
Echipare şi dotare specifică funcţiunii propuse: centrala termica pe combustibil solid (lemn, brichete de lemn,peleti din rumegus), panouri solare pentru transformarea energiei solare in energie termica si folosirea acesteia pentru incalizarea apei, bazin etans vidanjabil pentru colectarea apelor menajere, instalatia de protectie impotriva trasnetului, sistem pentru acumularea apei calde(puffer).
3. „Reabilitarea, modernizarea şi echiparea şcolii gimnaziale Sat Budesti, Comuna Budesti”
Contractul a fost semnat in cadrul Axei prioritare 10 - Imbunătățirea infrastructurii educaționale, Prioritatea de investiții 10.1.b - Investițiile în educație, și formare, inclusiv în formare profesională, pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare. Valoarea totala a proiectului este de 2.866.920 lei, din care suma solicitata este de 2.809.581 lei (603.238,13 euro).
Obiectivul general al proiectului: asigurarea unei oferte educaţionale adecvate, accesibile si de calitate pentru copiii din comuna Budeşti care sa conduca la cresterea gradului de participare al acestora la nivelul învatamântului obligatoriu.
Principalele lucrări de intervenție, din cadrul proiectului, vor fi:
- izolarea termica a cladirii;
- refacere acoperis;
- inlocuirea tâmplarii din P.V.C.
- inlocuirea usilor de acces in scoala, lambriurilor existente, usilor interioare din PVC si metal;
- refacerea pardoselii, finisajelor interioare;
- repararea scarilor exterioare, refacerea trotuarelor din jurul cladirii, a instalatiei electrice, a instalatiei termice interioare;
- demolare si reamplasare camera pentru centrala termica;
- extindere cladire cu 124,35 mp pentru realizarea a doua laboratoare noi, cate unul pe fiecare nivel, inclusiv
- caile de acces;
Dotari: corespunzatoare cu mobilier scolar (banci, catedre, birouri, rafuri), scaune, dotari IT si sistem audio/ de sonorizare.
4. „Centru de zi şi îngrijire la domiciliu pentru bunicii noştri, sat Vâlceaua, Comuna Cîlnic, Judeţul Gorj”
Contractul a fost semnat in cadrul Axei prioritare 8 - Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale, Prioritatea de investiții 8.1- Investiţiile în infrastructurile sanitare şi sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel naţional, regional si local, reducând inegalităţile în ceea ce priveşte starea de sănătate şi promovând incluziunea socială prin îmbunătăţirea accesului la serviciile sociale, culturale și de recreere, precum și trecerea de la serviciile instituționale la serviciile prestate de colectivitățile locale, Obiectivul Specific 8.3 - Creşterea gradului de acoperire cu servicii sociale, Grup vulnerabil: persoane varstnice. Valoarea totala a proiectului este de 2.793.013,84 lei, din care suma solicitata este de 2.665.211,76 lei (571.933,85 euro).
Obiectivul proiectului este acela de a schimba destinaţia unei clădiri neutilizate în centru de zi pentru persoane vârstnice şi unitate de îngrijire la domiciliu. Se urmareste reabilitarea acestei cladiri in vedera cresterii gradului de acoperire cu servicii sociale in Comuna Cilnic, pentru a ajuta la imbunatatirea conditiilor de viata persoanele cu varsta de 65 de ani si peste, care fac parte din grupuri cu grad ridicat de vulnerabilitate, sunt in stare de dependenta sau au diverse dizabilitati.
Principalele lucrări de intervenție, din cadrul proiectului, vor fi:
- reabilitarea şi modernizarea clădirii existente, având funcţiunea de cămin cultural;
- realizarea branşamentului la reţeaua de apă potabilă si canalizare.
Cladirea va fi dotata cu centrală termică, panouri solare, instalaţie de protecţie împotriva trăsnetului, bazin etanş vidanjabil si lift. Vor fi achizitionate un autoturism, mobilier, un videoproiector, ecran proiectie, calculatoare si dotari pentru sala de recuperare.
5. „Centru de zi si unitate de îngrijire la domiciliu în comuna Pausesti Maglasi, judetul Vâlcea”
Contractul a fost semnat in cadrul Axei prioritare 8 - Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale, Prioritatea de investiții 8.1- Investiţiile în infrastructurile sanitare şi sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel naţional, regional si local, reducând inegalităţile în ceea ce priveşte starea de sănătate şi promovând incluziunea socială prin îmbunătăţirea accesului la serviciile sociale, culturale și de recreere, precum și trecerea de la serviciile instituționale la serviciile prestate de colectivitățile locale, Obiectivul Specific 8.3 - Creşterea gradului de acoperire cu servicii sociale, Grup vulnerabil: persoane varstnice. Valoarea totala a proiectului este de 2.639.106 lei, din care suma solicitata este de 2.586.323 lei (555.005,12 euro).
Obiectivul general al proiectului îl reprezinta dezvoltarea unui sistem integrat de servicii sociale pentru persoane care au împlinit vârsta de 65 ani, în functie de nevoile sociale identificate, cu scopul prioritar de sustinere a functionalitatii sociale a beneficiarilor în mediul propriu de viata, familial si comunitar, care sa ofere:
- conditii optime pentru desfasurarea activitatiilor ce tin de reabilitare si recuperare neuropsihica,
- consiliere psihosociala si informare;
- socializare si petrecerea timpului liber;
- terapii de recuperare si relaxare;
- asistenta si suport pentru familia persoanei vârstnice;
- ingrijiri de specialitate la domiciliu;
- ajutor pentru realizarea activitatilor de baza ale vietii zilnice, etc.
Prin proiect se vor infiinta:
-un centru de zi adresat varstnicilor;
-o unitate de ingrijire la domiciliu.
Principalele lucrări de intervenție, din cadrul proiectului, vor fi:
- Desfaceri partiale ale zidariei existente în vederea obtinerii unei functionalitati si crearea unor spatii luminate si atractive pentru persoanele varstnice, eliminarea spatiilor neiluminate natural sau slab luminate datorita nepatrunderii luminii naturale si crearea unei curti de lumina in „u-ul” constructiei existente;
- Inlocuirea si completarea instalatiilor electrice, sanitare, termice si de ventilare;
- Achizitionarea de echipamente pentru electroterapie, kinetoterapie, terapie ocupationala si pentru sala de tratament;
- Achizitionarea de mobilier, dotari IT&C;
- Achizitionarea unui autovehicul necesar serviciilor de ingrijire la domiciliu.
Pana la aceasta data, la nivelul regiunii Sud-Vest Oltenia, prin Programul Operational Regional 2014-2020, numarul contractelor semnate este de 479 proiecte, in valoare solicitata de peste 733,8 milioane Euro.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter