RO EN
السلة فارغة

ZALAU: Plan amplu de extindere a zonei vestice a municipiului

Costantin Sandu (57 de ani)
Functia/Institutia: arhitect-sef, Primaria municipiului Zalau;
Experienta profesionala: 8 ani in administratia publica.
 
Directia de dezvoltare si extindere a municipiului Zalau in etapa urmatoare este impusa de prevederile stipulate in Planul Urbanistic General (PUG), care a fost actualizat in anul 2010. Totodata, localitatea se poate dezvolta prin prisma revenirii investitiilor, dupa depasirea perioadei critice din ultimii ani si aparitia unor noi oportunitati date de initierea unor proiecte realizate prin programele finantate din surse nerambursabile. In continuare, se vor dezvolta, cel mai probabil, zonele rezidentiale si se va derula proiectul de reabilitare termica a imobilelor construite in perioada 1970-1990. In ceea ce priveste zona industriala, dezvoltarea acesteia pe plan local depinde de cei doi agenti economici care activeaza in arealul respectiv - si anume Tenaris-Silcotub (companie specializata in executia tevilor din otel fara sudura) si Michelin Romania (producator de anvelope si corduri metalice).

- Ce proiecte au fost avizate anul trecut pe plan local?
- In 2011, in municipiul Zalau au fost avizate atat lucrari de constructii civile, cat si comerciale sau industriale. Dintre acestea, fac parte mai multe spatii comerciale, cu parcari subterane (S+P+1E), ce vor deservi zona cu produse agroalimentare. De asemenea, a primit aprobarea autoritatilor locale constructia mai multor imobile de locuinte (D+P+M), cu acoperis tip sarpanta si invelitoare din tigla. In zona industriala a fost avizata edificarea unor hale de productie/depozitare, printre care si o extindere a spatiilor de fabricatie detinute de firma Silcotub, precum si noile centre de stocare ale companiei Michelin Romania.
 
- Precizati ce investitii au in vedere autoritatile in 2012?
- Din programul de dezvoltare pentru 2012 fac parte atat obiective de interes public, cat si privat, printre care se afla: constructia unor unitati rezidentiale colective, derulata prin Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL), gradinite, cladiri comerciale, centre de sanatate, spatii de servicii, o baza sportiva si alte imobile cu functiuni complementare. Zona studiata in vederea dezvoltarii acestor investitii se afla in partea vestica a orasului (in cartierul Dumbrava Nord), avand o suprafata totala de 209.979 mp. In ceea ce priveste complexul rezidential, acesta va cuprinde 503 unitati locative colective, grupate in imobile tip P+6E si P+10E, ce vor fi dotate cu parcari si platforme gospodaresti. Centrul sanitar, cresa si gradinita vor fi amplasate in zona centrala a ansamblului, in proximitatea imobilelor de locuit, a spatiilor comerciale si de servicii. Terenul alocat pentru aceste obiective va fi de minimum 6.000 mp, astfel incat sa dispuna de spatii verzi in conformitate cu destinatia cladirilor. Totodata, vor mai fi realizate si alte investitii de interes public, cum ar fi un stadion cu o capacitate de 7.000 de locuri, o sala polivalenta (ce va insuma 5.000 de locuri) si un bazin de inot. Referitor la spatiile comerciale/de servicii, acestea sunt destinate, in special, investitorilor privati.  
 
- Cum va evolua sectorul de constructii in etapa viitoare?
- Cu privire la dezvoltarea domeniului constructiilor pe plan local, in viitor ne putem astepta la revigorarea acestui segment, fiind optimisti in acest sens, in special pe segmentul investitiilor private. Proiectul de extindere initiat de autoritatile locale are in vedere mai ales expansiunea zonei de vest a municipiului si crearea unei combinatii de cladiri cu functiuni multiple in aceeasi concentrare urbana.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter