RO EN
السلة فارغة

ROMAIR va asigura asistenta tehnica in modernizarea termoficarii Capitalei

La data de 11.04.2022, a fost semnat contractul de achizitie publica de servicii de asistenta tehnica privind managementul proiectului pentru “Reabilitarea sistemului de termoficare al municipiului Bucuresti”, incheiat de Primaria Municipiului Bucuresti cu Romair Consulting S.R.L.
Cu o valoarea de 9.389.000 lei, fara T.V.A., ce va avea durata de implementare de 26 luni, prezentul proiect este parte a investitiei totale de 330.732.249 EUR ce se inscrie in axa prioritara a Programului Operational Infrastructura Mare 2014-2022 „Cresterea eficientei energetice la nivelul sistemului centralizat de termoficare in orasele selectate”.
Contribuind la conformarea Romaniei la cerintele de mediu stabilite in tratatul sau de aderare la Uniunea Europeana, obiectivul general al proiectului il reprezinta cresterea eficientei energetice prin reducerea pierderilor de energie termica inregistrate pe retele de transport ale agentului termic, reducerea impactului negativ al nivelului emisiilor poluante cauzate de SACET, in scopul imbunatatirii calitatii vietii populatiei din Bucuresti la nivelul anului 2028 si asigurarii conformarii cu obligatiile de mediu stabilite prin Tratatul de Aderare al Romaniei la UE.

Asistenta in obtinerea de fonduri europene importante
Recent, Romair a facut parte, alaturi de Operatorul Apa Canal SA Sibiu si reprezentanti ai Autoritatii de Management pentru POIM, cu asistent Jaspers, din echipa care a obtinut aprobarea “Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apa si apa uzata in judetele Sibiu si Brasov, in perioada 2014-2020” de catre Comisia Europeana. Astfel, prima etapa a acestui proiect, in valoarea de 84,26 milioane euro va fi finantata in cadrul POIM. Valoarea totala a investitiilor se ridica la aproximativ 220 milioane euro, diferenta urmand sa fie asigurata prin Programul Operational Dezvoltare Durabila 2021-2027.
Proiectul va asigura fondurile pentru realizarea de investitii de dezvoltare a infrastructurii de apa si apa uzata in 24 unitati administrativ-teritoriale, din care 18 in judetul Sibiu si 6 in judetul Brasov.
In judetul Sibiu vor beneficia de investitiile asigurate prin POIM urmatoarele UAT-uri: Sibiu, Selimbar, Cisnadie, Sadu, Rasinari, Rosia, Sura Mica, Ocna Sibiului, Miercurea Sibiului, Sura Mare, Slimnic, Saliste, Tilisca, Avrig, Racovita, Roata, Consiliul Judetean Sibiu. In judetul Brasov vor beneficia de investitiile asigurate prin POIM urmatoarele UAT-uri: Fagaras, Lisa, Voila, Recea, Mandra, Beclean, Consiliul Judetean Brasov.
Proiectul aprobat de Comisia Europeana va duce la cresterea nivelului de colectare si epurare a apelor uzate urbane si va asigura alimentarea cu apa potabila a populatiei prin:
  •  reabilitarea sursei de apa;
  •  reabilitarea si extinderea magistralelor de transport, inclusiv a rezervoarelor de stocare   a apei potabile pentru statiile de clor si statiile de pompare;
  •  reabilitarea si extinderea retelelor de distributie a apei potabile;
  •  reabilitarea si extinderea sistemelor de colectare a apelor uzate;
  •  statie de epurare noua/reabilitata;
  •  sisteme de supraveghere si control SCADA;
  •  tratarea si recuperarea namolului deshidratat.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter