RO EN
السلة فارغة

Carmen Geoproiect: Noi planuri de investitii si diversificarea portofoliului

Carmen Geoproiect, companie cu o experienta de peste 10 ani in domeniul realizarii de studii si investigatii geotehnice in laborator si pe teren, estimeaza o crestere de peste 30% a cifrei de afaceri in acest an fata de nivelul din 2022, pana la 5,8 milioane de lei. Ing. Bogdan Dumitriu, administratorul companiei, mizeaza pe experienta vasta a societatii in sectorul in care activeaza, dar si pe planurile de investitii si diversificarea portofoliului de lucrari. Societatea are angajati sau colaboreaza cu persoane cu indelungata experienta in cadrul institutelor de cercetare (ISPIF - Verificator Af si Expert Af, ISPCF, Foradex, ISPH), fiind, de asemenea, acreditata pe domeniile calitate si mediu ISO 9001 si ISO 14001. Compania Carmen Geoproiect colaboreaza si cu o firma partenera, autorizata de catre INHGA pentru intocmirea de studii hidrogeologice, si este membra a Societatii Romane de Geotehnica si Fundatii, a Asociatiei Romane de Geologie Inginereasca si a Societatii Ghica-Budesti. In plus, inginerii companiei colaboreaza permanent cu catedrele de geotehnica si geologie inginereasca ale Universitatii Tehnice de Constructii Bucuresti, respectiv ale Facultatii de Geologie si Geofizica.
Interfiu cu ing. Bogdan Dumitriu (44 de ani), administratorul Carmen Geoproiect si specialist cu o experienta profesionala de peste 20 de ani in domeniul realizarii de studii si investigatii geotehnice.
 
- Cum a evoluat activitatea companiei in primele 3 luni din 2023 si cum credeti ca se va dezvolta aceasta pana la finalul anului?
- Consideram ca volumul activitatilor in primele 3 luni s-a pastrat la un nivel bun si constant. Cel mai probabil, pe parcursul intregului an aceasta tendinta se va mentine. In domeniul nostru de activitate, avand in vedere ca majoritatea lucrarilor se intind pe perioade de maximum 6-8 luni, este greu de estimat trendul pe urmatorii ani. Bazandu-ne pe experienta anterioara si pe feedbackul obtinut din partea clientilor traditionali, dar si pe planurile privind achizitia de noi echipamente si diversificarea portofoliului, putem estima o evolutie usor crescatoare in viitor.
 
 
- La ce proiecte majore lucrati in aceasta perioada?
- Dincolo de proiectele privind constructia de ansambluri rezidentiale sau locuinte individuale, s-a inregistrat o crestere a investitiilor in parcuri fotovoltaice, dar si intr-o gama larga de obiective ce au necesitat studii in principalele porturi fluviale si maritime (precum cele din Constanta, Oltenita, Drobeta). De asemenea, am lucrat la un studiu geotehnic cu o gama larga de investigatii pentru o centrala electrica la Mintia. Investigatii si studii geotehnice pentru centrale si parcuri eoliene au fost facute atat in cadrul firmei noastre, cat si pentru terti, in cadrul proiectelor ce vizeaza infrastructura de transport (mai multe drumuri expres, autostrazile din zona Moldovei si caile ferate aflate in modernizare in Ardeal).
 
- Ce evolutie financiara a avut businessul Carmen Geoproiect in 2022 si ce estimari aveti pentru 2023?
- Valoarea cifrei de afaceri aferente anului 2022 a fost de aproximativ 4,35 milioane de lei. In primele 3 luni din 2023, rulajul s-a situat la 1,46 milioane de lei, iar pentru intregul an in curs estimam ca acesta va ajunge la 5,8 milioane de lei, dupa o crestere de aproximativ 33% fata de nivelul anului anterior. Orientativ, in luna februarie a acestui an aveam un portofoliu de lucrari in executie cu o valoare totala de circa 640.000 de lei.
 
 
 
- Care sunt directiile de actiune viitoare, in vederea dezvoltarii companiei?
- Pregatirea de specialisti a fost mereu pe agenda companiei noastre. Din cei 26 de angajati pe care ii avem, aproape jumatate au inceput fara experienta in domeniu. Colaboram permanent la adaptarea softurilor achizitionate la nevoile din geotehnica, in paralel cu studierea oportunitatilor de achizitie a noi aplicatii necesare.
 
- Care sunt cele mai noi tehnologii pe care le utilizati in domeniu si care sunt principalele avantaje ale acestora?
- In ceea ce priveste laboratorul, am achizitionat echipamente complet automatizate pentru realizarea determinarilor mecanice pe pamanturi, in termenul cel mai scurt posibil (15 edometre complet automatizate, cu inregistrare electronica si incarcare electropneumatica, plus 3 microcomparatoare digitale pentru edometrele mecanice clasice si doua aparate de forfecare directa, cu incarcare si inregistrare automata).
Laboratorul de analiza si incercari in constructii (grad II), autorizat de catre Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC) pentru efectuarea de incercari si verificari de laborator, functioneaza conform cerintelor SR EN ISO/CEI 17025-2005, la punctul de lucru situat in str. Popa Nan nr. 22B, Sector 2, Bucuresti. Este organizat ca o entitate cu functiune independenta de celelalte activitati din cadrul societatii. Laboratorul Carmen Geoproiect executa o gama completa de determinari fizice (de umiditate naturala, densitate/indici fizici, limite de plasticitate, de granulozitatea pamanturilor - prin metoda cernerii si a sedimentarii, materii organice, umflare libera, determinarea scheletului mineral), dar si determinari mecanice (incercarea de forfecare directa si reziduala, determinarea compresibilitatii in edometru si a modulului de deformatie liniara cu placa Lucas, penetrare statica cu con, penetrare dinamica si presiune de umflare). Laboratorul este dotat cu aparatura de incercari de performanta (marcile Controls, Wykeham Farrance, Matest), intretinuta si verificata periodic conform planificarii stabilite si normelor metrologice.
 
 
In ceea ce priveste testarea in situ, echipamentul de penetrare statica este dotat cu piezocon, modul seismic si inregistrare complet automata, iar prelucrarea datelor obtinute se face cu unul din cele mai performante softuri de pe piata.
In procesul de foraj, s-a inceput utilizarea unui nou model de foreza, Bereta TG15, echipata cu un cap performant de foraj cu percutie, ce permite realizarea de foraje adanci in conditiile unei mobilitati crescute (transport cu camioneta usoara si design compact al utilajului).
 
- Care sunt principalele provocari cu care va confruntati in activitate, in aceasta perioada?
- Cea mai importanta provocare o reprezinta obtinerea unor termene bune de incasare a valorii serviciilor. De asemenea, unele viduri legislative sau sincope in aplicarea normativelor ne fac uneori sa concuram impotriva unor firme ce oferteaza, pentru aceleasi servicii, cantitati mai mici de lucrari. Din acelasi motiv, uneori temele de proiectare au cerinte insuficiente pentru scopul dat.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter