RO EN
السلة فارغة

RE/MAX isi propune dublarea numarului de francize pana in 2023

RE/MAX, cea mai mare retea de birouri imobiliare francizate, a intermediat peste 2.500 de tranzactii imobiliare in 2018, cu o valoare totala de 155 milioane de euro, inregistrand o crestere de 60% in volum si 45% ca valoare, comparativ cu 2017. Totodata, valoarea cumulata a comisioanelor incasate anul trecut din intermedieri imobiliare a depasit 3 milioane de euro, fiind cu circa 50% peste nivelul din cele 12 luni anterioare. Numarul de tranzactii imobiliare si-a continuat, astfel, trendul ascendent pe care s-a inscris in ultimii ani.
In Romania, RE/MAX detine 47 de francize si peste 400 de membri. La nivel mondial, grupul nord-american are peste 125.000 de agenti afiliati in 7.000 de birouri din circa 100 de tari din intreaga lume.
Interviu cu Razvan Cuc (50 de ani), presedintele RE/MAX si manager cu o experienta de peste 10 ani pe piata imobiliara.
 
- Cum estimati ca va evolua numarul tranzactiilor imobiliare intermediate in acest an?
- In primele trei luni ale lui 2019 am inregistrat 850 de tranzactii, in valoare de 29,5 milioane de euro, dupa o crestere evidenta fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand am avut 450 de tranzactii, cumuland circa 20 de milioane de euro. Luand in calcul evolutia constant ascendenta a business-ului, investitiile continue in educatie si tehnologie, precum si tendintele actuale ale pietei in care activam, estimam pentru acest an o crestere de circa 40% in toate directiile de dezvoltare ale afacerii, respectiv 4,2 milioane de euro din comisioane, 55 de birouri francizate si aproximativ 500 de membri.
 
- In ce orase s-a inregistrat cel mai mare numar de tranzactii?
- In topul oraselor cu cele mai multe tranzactii realizate de RE/MAX in 2018 se regasesc Cluj-Napoca si Bucuresti, locul al treilea fiind completat anul trecut de Sibiu, iar in 2017 de Arad. In ultimii ani, Clujul a cunoscut o dezvoltare accelerata, devenind un pol de investitii imobiliare pe toate segmentele - rezidential, comercial, birouri -, depasind Capitala in ceea ce priveste pretul pe metru patrat util (1.300 mp in Bucuresti fata de 1.500 mp in Cluj-Napoca). Bucurestiul ramane cel mai interesant pol de dezvoltare din perspectiva volumului atat pe segmentul rezidential, cat si pe cel comercial. Ne asteptam, in continuare, la tranzactii numeroase in polii de efervescenta ai Romaniei, respectiv centrele universitare si orasele mari si medii, cu potential de dezvoltare economica, precum Timisoara, Iasi, Oradea, Arad, Sibiu, Brasov etc.
 
- Ce obiective aveti pe termen scurt, mediu si lung, si ce planuri de dezvoltare?
- Unul dintre obiectivele noastre pentru viitor este atingerea unui numar de 110 francize in toata tara pana in 2023, cu peste 1.000 de agenti afiliati. Pentru a atinge acest scop, ne propunem deschiderea unui birou RE/MAX in orice oras cu o populatie de peste 50.000 de locuitori, precum si dezvoltarea retelei in orasele cu potential si nevoie intensa de consultanta imobiliara. In paralel, ne implicam activ in procesul de educare si profesionalizare a agentilor imobiliari organizand constant evenimente de amploare dedicate industriei, cu scopul de a forma modelul de agent - partener al clientului, nu simplu intermediar, cum este privita aceasta meserie.
 
- Cum credeti ca va evolua piata rezidentiala in 2019?
- Piata rezidentiala ar putea fi influentata in acest an de scaderea fondurilor alocate pentru programul Prima Casa, prin care au fost achizitionate 80% din locuinte in intervalul 2009-2017. In acest caz, estimam ca preturile locuintelor vor stagna sau vor inregistra cel mult cresteri usoare in 2019.
 
- Care considerati ca este potentialul maxim al pietei imobiliare si de ce?
- Cu toate ca a cunoscut un avans considerabil in ultimii ani, piata imobiliara locala detine, in continuare, un mare potential de dezvoltare. In primul rand, este cunoscut faptul ca suntem cea mai mare piata de proprietari din Europa, iar acest apetit determina o cerere accelerata in imobiliare, respectiv a standardelor de locuire. De asemenea, tot mai multi romani investesc in locuinte secundare, trend ce s-a consolidat tot mai puternic in ultimii ani, datorita randamentelor destul de bune la inchiriere. Totodata, preturile scazute ale imobilelor, comparativ cu cele europene, ne ofera avantaje competitive in deciziile investitionale.
 
- Care sunt cele mai mari riscuri care pot afecta activitatea RE/MAX?
- Nu ne asteptam in viitorul apropiat sau mediu la situatii ce ne pot influenta considerabil negativ activitatea, insa ca factori de risc am putea mentiona o eventuala criza economica mondiala, europeana sau nationala, schimbarea cadrului legislativ, ori aparitia unor noi jucatori mari in piata.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter