RO EN
السلة فارغة

PSC: IMM-urile ar putea contribui la cresterea cu 4,26% a PIB intre 2013 si 2016

Patronatul Societatilor din Constructii (PSC) va transmite spre consultare catre executiv o lista cu propuneri ale Aliantei Confederatiilor Patronale din Romania (ACPR) - la care asociatia este afiliata prin Uniunea Generala a Industriasilor din Romania (UGIR) -, referitoare la o serie de masuri ce pot contribui la sprijinirea mediului autohton de afaceri in 2013.  Astfel, potrivit organizatiilor patronale, principalele zece prioritati pentru revigorarea mediului de afaceri si a intreprinderilor mici si mijlocii (IMM) ar trebui sa vizeze crearea unui climat favorabil pentru desfasurarea acestora, adoptarea unei legi pentru firmele din categoria IMM, majorarea sumelor alocate programelor de implementare si dezvoltare a unor astfel de operatori, relansarea procesului investitional, imbunatatirea codului fiscal, cresterea ratei de absorbtie a fondurilor structurale, infiintarea unei institutii bancare dedicate acestor agenti economici, optimizarea legislatiei publice, fludizarea procedurilor de distributie si comercializare a produselor si serviciilor, flexibilizarea relatiilor de munca si sustinerea pentru ocuparea pietei muncii. Alianta de asociatii patronale este de parere ca, prin alocarea prioritara a 300 milioane de euro pentru sustinerea unui plan de pornire in vederea sprijinirii firmelor din aceasta categorie in intervalul 2013-2014, vor fi infiintate peste 300.000 de locuri de munca, in timp ce asupra produsul intern brut (PIB) actiunea se va concretiza printr-o sporire cu 4,26% in intervalul 2013-2016. Lista cu propunerile, in varianta finala - dupa consultarea membrilor fiecarei asociatii patronale ce face parte din ACPR -, va fi trimisa catre Guvernul Romaniei.
Revigorarea presupune o crestere de minimum 10%
Potrivit conducerii PSC, sectorul autohton de constructii a ramas si in 2012 la un nivel destul de scazut in raport cu perioada de crestere economica, in pofida statisticilor care relevau o usoara majorare a acestuia. „Demararea unor proiecte mari de infrastructura - in special constructia de autostrazi sau investitiile majore in executia de cai ferate - dadeau sperante antreprenorilor autohtoni la inceputul lui 2012, insa, in domeniul specific, nu se poate vorbi de o revenire decat daca s-ar inregistra o majorare de peste 10%. Aceasta revigorare nu se va consemna nici in 2013, pregatirea si demararea unor proiecte care sa sustina o asemenea crestere fiind deja intarziate”, a declarat Cristian Erbasu, presedinte in cadrul PSC. Pe parcursul anului trecut, in domeniul constructiilor a continuat fenomenul - inceput in urma cu trei ani - de decapitalizare a societatilor de profil, cele mai afectate fiind din categoria IMM, nefiind excluse nici societatile consacrate. „Restrictionarea legii cu privire la plata TVA la incasarea facturilor, pentru companiile cu venituri anuale aflate sub o anumita valoare, va genera, pe termen lung, disparitia societatilor mici si mijlocii (subcontractori ai unor companii mari). Totodata, este absolut necesara aducerea investitiilor in prim plan in 2013, mai ales ca, pe termen lung, lipsa acestora va genera atat probleme economice, cat si dezechilibre sociale”, a incheiat Cristian Erbasu. Informatii suplimentare, la www.psc.ro
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter