RO EN
السلة فارغة

BRENNEKA Install mizeaza pe o cifra de afaceri de 15 milioane euro in 2023

Brenneka Install, antreprenor de instalatii pentru constructii civile, industriale si pentru infrastructura, a incheiat anul 2022 cu o cifra de afaceri de aproximativ 13 milioane de euro. Pentru 2023, conducerea companiei estimeaza o crestere a rulajului, care ar urma sa atinga pragul de 15 milioane de euro. Grupul detine si o subsidiara in Franta, ce va genera un rezultat de circa 5 milioane de euro in 2023, conform prognozelor. Compania este implicata in proiecte majore derulate la nivel national, precum extinderea aeroporturilor din Iasi si Craiova, Atria Urban Resort, Faza 3 - instalatii sanitare, HVAC, electrice si curenti slabi, sau modernizarea Palatului Parlamentului, dar si executia instalatiilor sanitare in proiectul de extindere a Aeroportului International Frankfurt, Germania. Cu peste 160 de angajati proprii, Brenneka are o istorie dovedita de livrare a unor proiecte eficiente si de calitate pentru o gama variata de clienti din diferite industrii. Compania executa, proiecteaza, opereaza si mentine inteligent si eficient instalatii pentru cladiri, infrastructura si industrie, asigurand inclusiv servicii de inginerie si management de proiect Compania abordeaza o paleta diversa de lucrari de instalatii - HVAC, sanitare, sisteme de prevenire si stingere a incendiilor, instalatii electrice si automatizari, confectii metalice, instalatii tehnologice si retele exterioare.
Interviu cu Ion Badau (42 de ani), directorul general al Brenneka Install si manager cu o experienta profesionala de 19 ani pe piata de instalatii si constructii.
 
- Cum a evoluat activitatea de constructii si instalatii in 2022 si ce estimari aveti pentru 2023?
- Piata constructiilor si instalatiilor a cunoscut un usor regres in 2022, in sectorul privat. Din cauza perspectivelor de finantare, majoritatea companiilor de constructii si instalatii s-au indreptat catre sectorul public. Scumpirile materialelor si echipamentelor din ultima perioada, suprapuse peste costurile de finantare in crestere ale companiilor, ingreuneaza in mod vizibil dezvoltarea sectorului de constructii si instalatii. Fata de anul 2022, cand preturile materialelor si echipamentelor aveau o fluctuatie majora pe termen scurt, in anul 2023 vedem o oarecare stabilitate asupra preturilor de achizitii pe termene scurte. 
 
 
- Care sunt principalele proiecte la care lucrati in aceasta perioada?
- In aceasta perioada, echipele Brenneka lucreaza pe santiere majore, la nivel intern si international. Realizam, astfel, lucrari de instalatii electrice in cadrul proiectului de extindere a Aeroportului International Iasi, instalatiile HVAC pe santierul Aeroportului International Craiova, instalatii de stingerea incendiilor in cadrul proiectului Campus Palas Iasi si instalatii HVAC pentru diferiti chiriasi in cadrul proiectului. In Bucuresti, realizam instalatiile sanitare la Palatul Parlamentului, care se afla, partial, in modernizare, dar si instalatiile sanitare, HVAC, electrice si curenti slabi pentru etapa a treia de dezvoltare a ansamblului rezidential Atria Urban Resort. Un alt proiect important pentru noi vizeaza executia instalatiilor de stingere de incendiu la noua fabrica Procter & Gamble, din Urlati (judetul Prahova). Avem si un proiect major in afara tarii, in Germania, unde realizam instalatii sanitare si HVAC in cadrul Aeroportului International Frankfurt, dar activam si pe pietele din Franta si Belgia.
- Ce planuri de dezvoltare aveti stabilite, la nivel de companie, pentru anii urmatori?
- Ne dorim sa performam, in continuare, in sectorul instalatiilor, sa ne mentinem personalul si sa il specializam pe diferite ramuri ale activitatii. In paralel, incercam sa digitalizam cat mai mult compania. Am implementat un program de Enterprise Resource Planning (ERP), prin care personalul nostru poate urmari dinamica proiectelor in timp real, am digitalizat sistemul de pontaj al societatii, sistemul de urmarire a sculelor si echipamentelor si investim, in continuare, in programe de soft si dezvoltare a personalului. Ne adaptam si perfectionam personalul pentru a lucra cu cele mai noi produse si tehnologii aparute pe piata instalatiilor.
Clientii Brenneka pot avea incredere ca vor beneficia de cele mai bune servicii si indrumari de specialitate pe tot parcursul proiectelor si al ciclului de viata al instalatiilor. Asiguram performanta, impreuna ajungand la obiectivele propuse. Vom demonstra acest lucru cu claritate, prin rezultate masurabile. Realizam instalatii inteligente si durabile, care contribuie la bunastarea oamenilor si a mediului inconjurator.
Un proiect reusit, si anume o executie bine coordonata si finalizata, supervizata de ingineri si tehnicieni experimentati, permite economii de timp si intretinere optimizata, criterii importante atunci cand vine vorba de durabilitatea si exploatarea instalatiilor. 
 
- Care sunt dificultatile si provocarile pe care le intampinati in activitate, in aceasta perioada?
- Cea mai mare problema a sectorului de instalatii in acest moment este lipsa personalului specializat. Asistam, in ultimii ani, la o degradare si imbatranire a personalului din executie si la lipsa din domeniu a tinerilor dornici sa se specializeze si sa invete. La fel ca alte societati de profil, am apelat si la forta de munca din strainatate, pe care noi nu o vedem, insa, ca o rezolvare a situatiei actuale. Exportam forta de munca specializata in Europa si inlocuim cu personal slab calificat. Lipsa educatiei si a scolilor de meserii a inceput sa isi faca efectul.
 
 
Industria constructiilor, de interes civil in sectorul public, a fost neglijata de-a lungul timpului, iar o crestere masiva a investitiilor in aceasta zona ar aduce un echilibru corect in piata intre cerere si oferta, astfel incat companiile sa poata performa financiar si sa ne gandim chiar la readucerea in tara a fortei de munca plecate in ultimii ani. 
 
- Cu cat credeti ca s-ar putea majora preturile lucrarilor de instalatii, pe termen scurt si mediu?
- In ceea ce priveste evolutia preturilor, depindem foarte mult de costul materialelor, echipamentelor si al fortei de munca. Estimam o crestere de 10%-12% a preturilor lucrarilor de instalatii, pe termen scurt si mediu.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter