RO EN
السلة فارغة

BAUER: Crestere de 4,3% a comenzilor potentiale

La finele lunii martie a.c., nivelul comenzilor potentiale contractate de grupul Bauer a atins o valoare record, depasind din nou pragul de un miliard euro (mai precis 1,0443 miliarde euro) si fiind cu 4,3% superior celui raportat in perioada anterioara si similara de referinta, reprezentata de trimestrul intai din 2016, cand s-au consemnat 1,001 miliarde euro. Totodata, incasarile generale la nivel de grup au consemnat, in primele trei luni ale lui 2017, o ajustare pozitiva remarcabila, de +18,9% si au atins cota de circa 455,7 milioane euro, o alta crestere sustinuta fiind remarcata in ceea ce priveste veniturile din vanzari, ce au ajuns la 379 milioane de euro (+19,3%). Analiza structurala indica rezultate de 213,4 milioane de euro pentru divizia de constructii, ceea ce constituie un progres de +33,5% fata de acelasi interval din anul anterior, ca urmare a initierii lucrarilor la aproape toate obiectivele importante contractate de Bauer si, cu toate ca profitabilitatea a fost usor afectata de factorul sezonier, se spera intr-o recuperare pana la finele lui 2017, desi, din cauza renuntarii la afacerile si contractele unei subsidiare imobiliare a Bauer, portofoliul de comenzi in constructii s-a restrans deocamdata la 578,3 milioane de euro (-1,1%). In ceea ce priveste segmentul de utilaje, acesta s-a dezvoltat mai mult decat satisfacator in intervalul mentionat anterior, veniturile din vanzari sporind la 126,7 milioane de euro (+17,5%), iar rulajul grupului, in domeniul respectiv, s-a majorat cu +16,2%, la 191,7 milioane de euro. In fine, divizia de resurse a avut un inceput de an mai putin bun, sperandu-se intr-o stabilizare dupa numeroasele masuri de restructurare ce au survenit in ultimul timp, cu incasari ce au scazut la 63,4 milioane de euro (-11,4%), pe fondul derularii sezoniere a unor proiecte de mediu cu dimensiuni mai mici, dar pe acest segment portofoliul de contracte s-a plasat la 297,2 milioane de euro (+3,5%).
„Confirmam, astfel, estimarile pentru intregul an in curs, date publicitatii anterior, previzionand ca veniturile totale ale grupului se vor plasa la 1,7 miliarde euro in 2017, cu un profit net cuprins intre 23 de milioane de euro si 28 de milioane de euro, precum si cu un indicator EBIT de 75 milioane de euro. Companiile grupului au marcat un punct clar de cotitura in ceea ce priveste derularea afacerilor, inca din 2016, iar acum ne-am planificat sa ne consolidam trendul de recuperare. Intr-un mediu economic mai degraba volatil, observam o tendinta pozitiva de care ar trebui sa fim capabili sa profitam. Inceputul bun din acest an ne-a adus, in acest sens, o pozitie solida de start”, a declarat prof. Thomas Bauer, presedintele consiliului de management al Bauer AG.
La nivelul lui 2016, corporatia a consemnat o scadere de -4,24% a cifrei de afaceri, pana la 1,58 miliarde euro, cu o profitabilitate neta de 14,4 milioane de euro, dar in conditiile in care veniturile din vanzari au inregistrat un salt de +1,3%, pana la 1,39 miliarde euro, iar portofoliul de contracte si comenzi a ajuns la un nivel usor peste pragul de un miliard de euro (+1,3%). Ca structura, pentru cele trei divizii ale grupului - ce are peste 110 subsidiare si coordoneaza operatiuni in 70 de tari din intreaga lume -, cea de constructii s-a distins printr-un rulaj de 722,1 milioane de euro (-2,8%). Din punct de vedere geografic, cele mai slabe rezultate, care au determinat scaderea respectiva, au fost raportate de subsidiarele din Hong Kong si Malaezia, mai ales ca, in primul caz, Bauer a derulat lucrari preliminare pentru extinderea unui aeroport, dar a pierdut contractul, iar in cel de-al doilea s-a confruntat cu amanarea procedurilor de atribuire a trei lucrari importante, ceea ce a facut ca utilajele sa fie mobilizate, dar sa nu poata fi exploatate pentru mai mult de sase luni. Divizia de echipamente a consemnat, insa, o diminuare de -13,5%, la 651,7 milioane de euro, deprecierea fiind determinata de anumite masuri de reorganizare (un joint-venture cu Schlumberger), precum si de efectele consecutive prabusirii cererii pe plan global cu -28% intre anii 2012 si 2015, dar, in urma restructurarii sale complete, sectia de resurse nu s-a confruntat cu probleme semnificative, ci dimpotriva, a inregistrat un salt al rulajului (+19,5%, la 264,7 milioane de euro), dar majorarea s-a constatat si pentru ca a existat un contract semnificativ multianual, care va genera venituri pana in anul 2020, mai precis cel ce vizeaza lucrari de remediere in zona Kesslergrube, din municipalitatea Grenzach-Wyhlen (in landul Baden-Württemberg, Germania).  
***
Activitatea din Romania a grupului Bauer s-a concretizat in 2014 prin incasari de 8,3 milioane de lei, cu peste 31% mai mari fata de anul precedent, iar pentru 2015 s-au raportat 5,07 milioane de lei (-38,92%), dupa care in 2016 a avut loc o usoara revenire, la 5,61 milioane de lei (+10,65%). Totusi, daca in 2015 s-a mai lucrat in conditii de profitabilitate, la nivelul lui 2016 s-a declarat o usoara pierdere, fluctuatiile rulajului si ale rentabilitatii survenind, cel mai probabil, ca urmare a diminuarii volumului de proiecte speciale in care s-au implicat cei 35 de angajati. Compania este recunoscuta pentru efectuarea, pe plan national, a unor lucrari de fundatii, pereti de sprijin, ancorare, consolidare a terenului, implementand tehnologii de ultima generatie, cum ar fi "jet grouting", piloti ductili sau "mixed in place". Firma a realizat de-a lungul timpului proiecte importante, cum ar fi parcul eolian Enercon Casimcea, depozitul Mapcom (Mures), fabrica Adeplast din Cordun, silozuri portuare in Constanta etc. Pentru informatii suplimentare, click aici!

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter