RO EN
السلة فارغة

PROIMSAT SA: 270 de creditori asteapta plata creantelor de 20 milioane de euro

Nu mai putin de 269 de creditori s-au inscris momentan ca parti in dosarul de insolventa a societatii Proimsat SA – Ramnicu Valcea, judecatorul sindic al sectiei a II-a civile, din partea Tribunalului Valcea, amanand cauza – in scopul continuarii procedurii deschise la cererea debitorului – pentru luna octombrie 2013. Ca urmare a complexitatii cauzei, administratorul judiciar desemnat initial (Cabinetul Individual de Insolventa – CII Brad Emilia) a fost inlocuit cu practicienii Casei de Insolventa Transilvania (CITR), filiala Bucuresti, iar ulterior, dupa afisarea tabelului preliminar al creantelor, dosarul a ajuns la Curtea de Apel Pitesti, de unde s-a intors la instanta de fond in luna iunie a.c. La scurt timp dupa deschiderea procedurii, administratorul judiciar initial a aratat ca datoriile totale fata de creditori depasesc 15 milioane de euro, iar din momentul in care a inceput sa intampine dificultati financiare firma a refuzat sa achite circa 1.000 de bilete la ordin, cu o valoare de 3 milioane de euro. CII Brad Emilia mai preciza ca "managementul defectuos si gestionarea necorespunzatoare a patrimoniului" reprezinta unele dintre motivele intrarii in incapacitate de plata. In martie a.c., la scurt timp dupa elaborarea si publicarea tabelului preliminar al creantelor de catre CITR – si pe fondul solutionarii unor contestatii – a rezultat faptul ca nivelul sumei ce ar trebui recuperate de creditori se plaseaza la 20 milioane de euro.
Tabelul preliminar rectificat al creantelor a fost anulat de instanta
Proimsat SA este recunoscuta pe piata autohtona de constructii pentru lucrarile realizate in calitate de antreprenor de instalatii electrice si integrator de sistem, efectuate la retelele de retail Kaufland si Lidl, insa are si alti clienti institutionali importanti, cum ar fi Automobile Dacia SA, Ministerul Justitiei (pentru care se implementeaza un proiect la Tribunalul Sibiu) etc. In tabelul preliminar al creantelor, elaborat de CII Brad Emilia, dintr-un total general de 88,5 milioane de lei s-a inscris suma de 68,5 milioane de lei, ceea ce a generat nemultumirea multor creditori, care au depus numeroase contestatii. De exemplu, intr-o asemenea actiune judiciara admisa de Tribunalul Valcea in iulie a.c., avand ca parti societatea debitoare, CITR – in calitate de lichidator si firma Eneria (contestator), instanta a dispus „anularea tabelului preliminar rectificat al creditorilor debitorului Proimsat SA, intocmit de administratorul judiciar Casa de Insolventa Transilvania - filiala Bucuresti”. Decizia nu este insa definitiva si impotriva acesteia se poate declara recurs, insa in acest moment nu sunt disponibile informatii privind utilizarea unei cai de atac. In orice caz, se poate observa ca procedura generala a insolventei se anunta a fi de durata, de vreme ce nici tabelul preliminar nu a fost stabilit cu exactitate, fiind foarte multe etape juridice care trebuie parcurse pana la elaborarea unui eventual plan de reorganizare, astfel incat o solutie mai probabila pentru Proimsat ar putea fi constituita de faliment. Datele oficiale, aferente anului 2012, arata ca, la o cifra neta de afaceri de 45,77 milioane de lei, societatea a consemnat o pierdere de 39,8 milioane de lei. Alti indicatori din bilant indica dezechilibre financiare grave, de vreme ce activele imobilizate valoreaza 30,2 milioane de lei, creantele se cifreaza la 25,6 milioane de lei, iar datoriile la 74,3 milioane de lei. In casa si la conturile bancare Proimsat dispunea de numai 0,5 milioane de lei. Informatii suplimentare, la www.just.ro

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter