RO EN
السلة فارغة

MEAT: 92% din bugetul Ministerului va fi cheltuit in sprijinul sectorului privat

Parlamentul Romaniei a adoptat Legea Bugetului pe anul 2021. Ministerul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului are alocat pentru acest an un buget de aproape doua ori mai mare decat anul trecut, creditele bugetare aprobate totalizand 6,6 miliarde de lei. 92% din acest buget va fi folosit pentru ajutoare acordate sectorului privat, afectat de masurile impuse de stat pentru controlul pandemiei COVID 19.
Ministerul va administra anul acesta mai multe programe de ajutor pentru economie.
Potrivit legii bugetului, unul dintre ele este Programul pentru acordarea de sprijin financiar pentru intreprinderile din domeniul turismului, structuri de cazare, structuri de alimentatie si agentii de turism, a caror activitate a fost afectata in contextul pandemiei de COVID-19.
Obiectivul principal al sprijinului financiar este sa asigure continuitatea activitatii operatorilor economici din sectorul turistic, structuri de cazare, structuri de alimentatie, agentii de turism, grav afectati de impactul economic al epidemiei de coronavirus prin imbunatatirea accesului la lichiditati, pentru a-i ajuta sa isi continue activitatea si sa pastreze locurile de munca.
In acest sens, Programul a fost legiferat deja prin recenta OUG 10/2021, denumita generic "Ordonanta HoReCa", prin care ajutorul se acorda beneficiarilor sub forma unor granturi in cuantum de 20% din baza de calcul, rezultata din desfasurarea activitatilor aferente codurilor CAEN specifice turismului.
Ministerul continua si anul acesta masurile de ajutor din Programul de granturi pentru IMM. Pe langa Masura 1, care vizeaza microgranturile (ajutoare de stat de cate 2.000 de euro pentru microintreprinderi), si Masura 2, granturi pentru capital de lucru, va fi operationalizata si Masura 3, granturi pentru investitii, blocata momentan pana la remedierea unor probleme aparute la modul de selectie a firmelor solicitante.
Obiectivul principal al acestei scheme de ajutor de stat il constituie acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului operational Competitivitate
2014-2020, denumit in continuare POC, in contextul crizei provocate de COVID-19, pentru beneficiarii a caror activitate a fost afectata de raspandirea virusului SARS-CoV-2 sau a caror activitate a fost interzisa prin ordonante militare pe perioada starii de urgenta sau ingradite pe perioada starii de alerta. Sitenza Programelor finantate prin buget poate fi accesata aici.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter