RO EN
السلة فارغة

CODUL amenajarii teritoriului si constructiilor se afla in procedura parlamentara

Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei (MDLPA) a organizat, ieri, conferinta de inchidere a proiectului cu titlul "Sistematizarea legislatiei din domeniul amenajarii teritoriului, urbanismului si constructiilor si consolidarea capacitatii administrative a structurilor de specialitate din institutiile publice centrale cu responsabilitati in domeniu” (SIPOCA 50 / MySMIS 121858). Scopul conferintei a fost de a prezenta rezultatele implementarii proiectului SIPOCA 50 si de a facilita valorificarea rezultatelor proiectului.
Prezent la eveniment, secretarul general adjunct Victor Banta a subliniat importanta si contributia proiectului la reformarea legislatiei prin intermediul proiectului Codului amenajarii teritoriului, urbanismului si constructiilor. Totodata, a evidentiat contributia rezultatelor proiectului la aplicarea unitara a legislatiei din domeniu, acestea fiind deja utile mediului universitar, mediului asociativ, celui privat, dar si administratiei publice centrale si locale din Romania.
Perioada de implementare a proiectului SIPOCA 50 este 9 mai 2018 – 29 decembrie 2023, finantarea fiind asigurata prin Programul Operational Capacitate Administrativa 2014-2020. Bugetul proiectului este de 11.45 milioane lei, din care 9.49 milioane lei reprezinta fonduri nerambursabile, din Fondul Social European, iar 1.8 milioane lei este confinantarea MDLPA.
Proiectul are ca obiectiv cresterea calitatii cadrului legislativ si metodologic cu incidenta asupra mediului de afaceri si asupra cetatenilor, prin sistematizarea legislatiei din domeniul amenajarii teritoriului, urbanismului si constructiilor si prin consolidarea capacitatii administrative a structurilor de specialitate din institutiile publice centrale cu responsabilitati in domeniu.
 
 
In cadrul proiectului, au fost realizate urmatoarele:
  • proiectul Codului amenajarii teritoriului, urbanismului si constructiilor (aprobat de catre Guvernul Romaniei si aflat, in prezent, in procedura parlamentara);
  • auditul sistemului de reglementari tehnice in domeniul constructiilor;
  • 19 reglementari tehnice din domeniul contructiilor modificate;
  • 17 instrumente metodologice (ghiduri, proceduri) care sa vina in sprijinul autoritatilor administratiei publice centrale si locale si altor factori interesati pentru aplicarea unitara legislatiei si a principiilor de dezvoltare durabila;
  • program de formare profesionala pentru specializarea structurilor responsabile cu amenajarea teritoriului, urbanismul si constructiile;
  • curriculum pentru programul de formare pentru structurile de specialitate din cadrul autoritatilor administratiei publice locale responsabile cu amenajarea teritoriului, urbanismul si autorizarea constructiilor;
  • manual de bune practici pentru asociatiile de dezvoltare intercomunitara;
  • o aplicatie informatica pentru optimizarea procesului de emitere de catre MDLPA a vizelor din domeniul amenajarii teritoriului si urbanismului si de transparentizare a procesului de avizare.
Mai multe informatii privind activitatile derulate si rezultatele proiectului pot fi accesate aici.
 
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter