RO EN
السلة فارغة

ANAP: Notificare privind constituire cautiune pentru contestatiile depuse la CNSC

Potrivit Legii nr. 101/2016 privind remediile si caile de atac in materie de atribuire a contractelor de achizitie publica, care prevede si modul de functionare a Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC), persoana care se considera vatamata de un act al autoritatii contractante poate sesiza CNSC in vederea anularii actului autoritatii contractante, obligarii acesteia la emiterea unui act sau la adoptarea de masuri de remediere, precum si pentru recunoasterea dreptului pretins sau a interesului legitim, in termenele prevazute de lege, caz in care persoana care se considera vatamata are obligatia de a constitui o cautiune.
Termenul legal de constituire a acestei cautiuni este de maximum 5 zile de la data sesizarii CNSC.
In cazul contestatiilor depuse in etapa de pana la data-limita de depunere a solicitarilor de participare/ ofertelor/ proiectelor, cuantumul cautiunii este de 2% din valoarea estimata a contractului, dar nu mai mult de 35.000 de lei daca valoarea estimata a contractului este de 26 milioane lei (fara TVA) pentru contractele de achizitie publica/ acordurile-cadru de lucrari. Aceeasi valoare a cautiunii se aplica si pentru contractele de achizitie publica/ acordurile-cadru de produse si de servicii cu valoare estimata mai mica de 678.748 lei (fara TVA), pentru contractele de achizitii publice/ acordurile-cadru de produse si de servicii atribuite de consiliile judetene in valoare de pana la 1,04 milioane de lei, respectiv pentru contractele de achizitie publica/ acordurile-cadru de servicii care au ca obiect servicii sociale cu valoarea de cel mult 3,63 milioane de lei. Daca pragurile valorice estimate ale contractelor depasesc aceste sume, cuantumul cautiunii este de 220.000 de lei.
In cazul contestatiilor depuse in etapa de dupa data-limita de depunere a solicitarilor de participare/ ofertelor/ proiectelor, cuantumul cautiunii este de 2% din valoarea estimata a contractului, dar nu mai mult de 88.000 de lei daca valoarea estimata a contractului este de 26 milioane lei (fara TVA) pentru contractele de achizitie publica/ acordurile-cadru de lucrari. Aceeasi valoare a cautiunii se aplica si pentru contractele de achizitie publica/ acordurile-cadru de produse si de servicii cu valoare estimata mai mica de 678.748 lei (fara TVA), pentru contractele de achizitii publice/ acordurile-cadru de produse si de servicii atribuite de consiliile judetene in valoare de pana la 1,04 milioane de lei, respectiv pentru contractele de achizitie publica/ acordurile-cadru de servicii care au ca obiect servicii sociale cu valoarea de cel mult 3,63 milioane de lei. Daca pragurile valorice estimate ale contractelor depasesc aceste sume, cuantumul cautiunii este de doua milioane de lei.
In cazul in care contestatia a fost respinsa de catre CNSC, persoana care se considera vatamata nu trebuie sa constituie o cautiune suplimentara.
Pentru informatii suplimentare, click aici!

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter