RO EN
السلة فارغة

PMB: Planurile de investitii ale celor 22 de companii municipale ale Capitalei

Cele 22 de companii municipale infiintate de Primaria Municipiului Bucuresti (PMB) au alocate fonduri pentru dotari si investitii in valoare totala de circa 280 de milioane de lei. Totusi, numai cateva din companii au publicat proiectele de investitii pentru care au alocat sume importante si care implica derularea unor lucrari de constructii. Cele 22 de companii vor avea un buget cumulat de peste un miliard de lei, in acest an.
 
Trustul de Cladiri Metropolitane Bucuresti SA (TCM) aproximeaza venituri anuale de 88,13 milioane de lei in 2018, in timp ce cheltuielile sunt estimate la 87,93 milioane de lei. Din total, pentru bunuri si servicii s-au alocat 49,14 milioane de lei, in timp ce cheltuielile cu personalul vor insuma 32,5 milioane de lei. Pana la finalul anului in curs, compania estimeaza ca va angaja 430 de persoane, din care 360 de salariati reprezinta personal direct productiv, iar 70 - personalul TESA. Veniturile obtinute din exploatare se vor cifra la 88,12 milioane de lei si vor rezulta atat din activitatea de proiectare, cat si din executia lucrarilor de constructii, avand ca beneficiari PMB, precum si alte unitati si companii subordonate acesteia. Pentru investitii, TCM va avea alocata suma de 29,62 milioane de lei, fondurile urmand a fi folosite pentru dotarea cu utilaje, unelte si echipamente de constructii si pentru organizarea de santier, amenajarea spatiilor de prelucrare/ asamblare a diverselor materiale utilizate pe santiere, precum si pentru alte dotari.
Printre proiectele care vor genera venituri companiei in acest an, se afla executia de lucrari de reabilitare si reparatii la liceul Grup Scolar Nichita Stanescu, constructia a trei sali de sport si a doua parcari supraetajate in sectorul 3 al Capitalei, executia unui ansamblu rezidential pentru tineri (P+8E), cu 290 de unitati locative, si a unuia de locuinte sociale cu 200 de unitati. De asemenea, sunt bugetate venituri obtinute din amenajarea si recompartimentarea cladirilor de birouri pentru alte companii municipale si alte unitati subordonate PMB, precum si din amenajarea de ateliere si spatii de service auto.
Din activitatea de proiectare, TCM estimeaza venituri totale de 11,42 milioane de lei, ce vor fi obtinute din 16 lucrari de proiectare a unor sali de sport aferente scolilor din sectorul 3, din lucrari de proiectare in vederea consolidarii cladirilor cu risc seismic, pentru proiectarea cladirilor de locuinte pentru tineri si sociale, precum si pentru recompartimentarea/ amenajarea spatiilor pentru birouri si a celor de productie si service auto.
 
Compania Municipala Energetica (CME) Bucuresti SA estimeaza venituri totale de 142 milioane de lei, din care 29 milioane de lei vor fi obtinute din vanzarea energiei termice catre RADET. Din totalul veniturilor, proiectia bugetara a CME estimeaza ca va obtine 107,5 milioane de lei din servicii, printre principalele lucrari ce vor fi derulate aflandu-se cele de mentenanta a Arenei Nationale (8,3 milioane de lei), inlocuirea de tevi SACET (78,28 milioane de lei). Venituri suplimentare de 12,75 milioane de lei vor fi obtinute din vanzarea de energie electrica si gaze catre terti, iar 6,6 milioane de lei, din mentenanta altor unitati PMB.
Cheltuielile sunt estimate la 95 milioane de lei, din care circa 8,5 milioane de lei se vor utiliza pentru cheltuielile de personal, compania urmand a avea 100 de angajati pana la sfarsitul anului 2018. Cheltuielile cu stocurile vor cumula 71,7 milioane de lei, din care pentru materii prime (gaz, apa rece, energie electrica) sunt estimate la circa 70 de milioane de lei.
 
Compania Municipala Dezvoltare Durabila (CMDD) Bucuresti SA estimeaza venituri totale de 29,8 milioane de lei, din care 16,65 milioane de lei vor proveni din activitati de proiectare, 4,47 milioane de lei din servicii de consultanta, iar 8,5 milioane de lei, din activitati de urbanism. Cheltuielile anuale ale CMDD sunt estimate la 20,15 milioane de lei, din care circa 16 milioane de lei reprezinta cheltuieli cu personalul (116 angajati). Compania va implementa un sistem de transport cu bicicleta in zona centrala a Capitalei, va elabora documentele pentru construirea a patru gradinite cu opt grupe, in incinta unor unitati scolare din sectorul 2. Compania presteaza servicii de arhitectura si proiectare, solutii urbane si de amenajari, printre obiectivele acesteia aflandu-se repunerea in valoare a spatiilor abandonate si revitalizarea cartierelor rezidentiale periferice.
Activitatile de proiectare, din care compania estimeaza venituri totale de 16,65 milioane de lei, includ proiectarea de locuinte sociale (3,5 milioane de lei), parcuri (3 milioane de lei), sali de sport (1,1 milioane de lei), gradinite (0,8 milioane de lei), piste de biciclete (0,5 milioane de lei), realizarea de studii de fezabilitate pentru strazile Domnesti si Avionului (6 milioane de lei) si expertizarea podurilor (1,46 milioane de lei). Compania va asigura servicii de consultanta estimate la 4,47 milioane de lei, pentru investitii precum modernizarea strazii Fabrica de Glucoza (1,38 milioane de lei), reabilitarea strazilor Iancului si Pantelimon (2,25 milioane de lei), Ion Creanga (0,24 milioane de lei) si Ciurel (0,6 milioane de lei). Activitatile de urbanism prevad exclusiv elaborarea de planuri urbanistice zonale (PUZ).
 
Compania Municipala Managementul Transportului (CMMT) Bucuresti SA are prognozate venituri totale de 11,79 milioane de lei, ce vor fi obtinute exclusiv din exploatare. Cheltuielile sunt estimate la 11,25 milioane de lei, din care circa 6 milioane de lei se vor aloca pentru personal. Nu sunt prevazute investitii, desi institutia are ca obiect de activitate modernizarea transportului public din Bucuresti si din zonele limitrofe. Cheltuieli de peste 5 milioane de lei vizeaza achizitia de echipamente, utilaje si aplicatii software.
 
Compania Municipala Parcuri si Gradini (CMPG) Bucuresti SA, ce are ca obiective principale contractarea de lucrari de amenajare, intretinere si infrumusetare a zonelor verzi, precum si executia si montarea de mobilier stradal, estimeaza ca va realiza venituri totale de 36 milioane de lei din serviciile prestate. Circa 27 milioane de lei vor fi obtinute din servicii de paza si securitate la obiectivele din parcuri si gradini, 5 milioane de lei din servicii de amenajari peisagistice ale zonelor administrate si circa 4 milioane de lei din amenajarea si intretinerea cailor de acces. CMPG estimeaza ca va realiza lucrari specifice in valoare totala de circa 34 milioane de lei in 2018. Cheltuielile companiei sunt evaluate, in total, la circa 70 de milioane de lei, din care aproximativ 30 de milioane de lei se vor aloca pentru remuneratia celor circa 550 de angajati.
 
Compania Municipala Parking (CMP) Bucuresti SA estimeaza venituri totale de 38,16 milioane de lei in 2016 din exploatare. Societatea presteaza servicii de inchiriere si administrare a parcarilor, urmand sa amenajeze si sa exploateze, pana la finele anului in curs, un numar total de circa 7.200 de locuri pentru parcare. Cheltuielile estimate ajung la 41,38 milioane de lei, din care pentru personal s-au prevazut 13,4 milioane de lei, pentru circa 385 de angajati ce se estimeaza ca vor fi recrutati pana la sfarsitul acestui an.
Pentru investitii si achizitii, CMP are alocata suma de 41,38 milioane de lei, fonduri ce vor fi folosite pentru derularea activitatilor de administrare a parcarilor, respectiv pentru dotarea societatii cu echipamente, utilaje, aplicatii software, precum si pentru construirea de noi locuri de parcare.
 
Compania Municipala Strazi, Poduri si Pasaje (CMSPP) Bucuresti SA estimeaza ca va obtine venituri de 123,7 milioane de lei din exploatare, ce vor proveni din: proiectarea sistemului rutier (4 milioane de lei), reabilitarea strazilor (50,4 milioane de lei), reparatii la poduri (39 milioane de lei), coborarea de borduri (3,78 milioane de lei), constructia de rampe de acces pentru persoanele cu dizabilitati (12,6 milioane de lei), reparatii in cadrul incintelor spitalelor (1,68 milioane de lei), lucrari de intretinere a pasajului de la Universitate (1,68 milioane de lei), realizarea unui culoar unic pentru transportul RATB - montarea de garduri (1,68 milioane de lei) si pentru montarea de mobilier urban si parapete metalice (circa 9 milioane de lei). Compania va fi condusa de Petre Foamete, in calitate de director general, si va avea un numar total de 443 de angajati pana la finele anului in curs, pentru plata carora are un buget disponibil de 22 milioane de lei.
 
Compania Municipala Consolidari Bucuresti isi propune ca in 2018 sa aiba venituri de 250 de milioane de lei si cheltuieli de 240 de milioane de lei, din care aproape 68 milioane de lei reprezinta cheltuieli cu personalul. Pana la finele anului in curs, societatea estimeaza ca va avea 710 angajati. Investitiile planificate ajung la 34 milioane de lei, fondurile urmand a fi utilizate pentru achizitia de utilaje si dotari pentru santiere: schele, containere etc. Societatea se va ocupa de consolidarea cladirilor aflate in proprietatea municipalitatii.
 
Compania Municipala Turistica Bucuresti estimeaza ca va avea venituri de peste 13 milioane de lei si cheltuieli totale de 12,2 milioane de lei, din care 4,3 milioane de lei reprezentand cheltuielile cu personalul (80 de angajati pana la sfarsitul anului).
Compania Municipala Managementul Traficului Bucuresti prevede obtinerea de venituri de 173,3 milioane de lei si cheltuieli de 167 milioane de lei, din care aproape 27,7 milioane de lei ar fi cheltuielile cu personalul, pentru 288 de angajati. Compania va implementa sisteme pentru fluidizarea traficului in Capitala, asa cum se arata si in proiectul de hotarare privind delegarea gestiunii activitatilor privind organizarea si optimizarea circulatiei rutiere si pietonale, instalarea, intretinerea si functionarea sistemelor de semnalizare si dirijare a circulatiei urbane, catre companie.
Compania Municipala Tehnologia Informatiei Bucuresti isi propune venituri de peste 15,5 milioane de lei si cheltuieli de 15 milioane de lei, din care 10 milioane de lei pentru cei 80 de angajati pe care i-ar putea avea la finalul anului.
Compania Municipala Protectie Civila si Voluntariat Bucuresti isi propune venituri de peste 30,5 milioane de lei si cheltuieli de 29,8 milioane de lei, din care 23,8 milioane de lei pentru personal (318 angajati pana la finalul anului).
Compania Municipala Imobiliara (CMI) Bucuresti estimeaza venituri de 6,3 milioane de lei si cheltuieli de 4,1 milioane de lei, din care doua milioane de lei pentru personal. Compania estimeaza ca va avea 20 de angajati. CMI se ocupa cu intretinerea, modernizarea si dezvoltarea fondului locativ.
Compania Municipala Paza si Securitate Bucuresti estimeaza venituri de 77,5 milioane de lei si cheltuieli de 67 milioane de lei, din care peste 34 milioane de lei cu personalul. De asemenea, compania ar urma sa investeasca 11 milioane de lei in dotari, respectiv dispecerat, masini, motociclete, licente si calculatoare. Angajatii acestei institutii vor asigura servicii de paza si securitate pentru municipalitate si pentru institutiile subordonate, dar si pentru alte institutii publice.
Compania Municipala Eco Igienizare Bucuresti estimeaza venituri de peste 22 milioane de lei si cheltuieli de circa 21 milioane de lei, din care 9,5 milioane de lei cu personalul, respectiv cu cei circa 270 de angajati pe care ii bugeteaza pana la finele anului in curs. Compania va face investitii de peste 10 milioane de lei, printre altele, pentru autospeciale, masini sau generatoare ULV.
Compania Municipala Agrement Bucuresti ar urma sa aiba anul acesta venituri de peste 14,2 milioane de lei si cheltuieli de aproape 14 milioane de lei, din care 3,5 milioane de lei pentru un personal de 80 de angajati. Compania va investi 850.000 de lei pentru un studiu de fezabilitate construirea unui acvariu.
Compania Municipala Publicitate si Afisaj Bucuresti estimeaza venituri de 11 milioane de lei si cheltuieli de 10,4 milioane de lei, din care peste 5 milioane de lei pentru personal (43 de angajati). La capitolul investitii, institutia prevede, printre altele, alocarea a 8,7 milioane de lei pentru un ecran LED outdoor.
Compania Municipala Intretinerea Arborilor si Spatiului Verde Bucuresti preconizeaza venituri de 27 milioane de lei si cheltuieli de 26,8 milioane de lei, din care 18 milioane de lei cu personalul (241 de angajati).
Compania Municipala Sport pentru Toti - Bucuresti SA estimeaza venituri de 16,4 milioane de lei si cheltuieli de 15,5 milioane de lei, din care 9,3 milioane de lei pentru personal. Institutia isi propune sa angajeze pana la finalul anului 108 persoane.
Compania Municipala Iluminat Public Bucuresti are un buget de venituri in valoare totala de 35 milioane de lei, ce vor fi obtinute din delegarea contractului de iluminat public din Capitala. Valoarea cheltuielilor s-ar ridica la peste 33 milioane de lei, din care 17 milioane de lei pentru personal (165 de angajati). Societatea se va ocupa de modernizarea si intretinerea sistemului de iluminat public din Capitala.
Compania Municipala Medicala Bucuresti isi propune ca, in acest an, sa obtina venituri in valoare totala de peste 6,3 milioane de lei, cheltuielile fiind estimate la 6,3 milioane de lei, din care 4,5 milioane de lei cu personalul. Institutia estimeaza ca la finalul anului va avea 283 de angajati. Compania are ca scop sa identifice, impreuna cu institutiile de resort, cele mai eficiente servicii prin raportul calitate-cost, care sa asigure o mai buna protectie a varstnicilor din Bucuresti.
Compania Municipala Cimitire Bucuresti estimeaza venituri de 20 de milioane de lei si cheltuieli de 19,8 milioane de lei. Bugetul alocat pentru personal este de 6,2 milioane de lei, pentru cei 300 de angajati care ar urma sa lucreze in aceasta companie. Institutia va avea in administrare 15 cimitire si doua crematorii din Bucuresti.
***
Cele mai multe dintre aceste companii vor fi constituite prin delegarea unor servicii publice existente deja in cadrul administratiei Capitalei, prin componente si directii deja existente. Nu se precizeaza in mod clar cate persoane exista deja si doar vor fi transferate si cate vor fi angajate.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter