RO EN
السلة فارغة

EUROSTAT: Sectorul constructiilor din Romania iese din recesiune tehnica in iulie

Dupa scaderi lunare de 1,8% in aprilie, -4,2% in mai si 3,2% in iunie 2020 comparativ cu lunile anterioare, perioada in care sectorul de constructii din Romania s-a aflat in recesiune tehnica, piata a revenit pe un trend ascendent in iulie (+4,3%), intrerupand traiectoria descrescatoare. La o baza de raportare anuala, in iulie a.c. sectorul local al constructiilor a continuat sa inregistreze cele mai bune rezultate din Europa (+12,2%) comparativ cu iulie 2019.
Conform datelor publicate de Eurostat, in iulie 2020, luna marcata de oarecare masuri de izolare in mai multe state europene, productia ajustata din sectorul constructiilor a crescut cu 0,2% in zona euro si a scazut cu 0,1% in UE, comparativ cu iunie 2020. Anterior, in iunie a.c., productia din constructii a crescut cu 5,1% in zona euro si cu 3,8% in UE.
La o baza de raportare anuala, datele biroului de statistica mai indica, pentru luna iulie 2020 comparativ cu iulie 2019, o scadere de 3,8% in zona euro, respectiv de 3,9% la nivelul UE.
 
Comparatie lunara
In zona euro, in iulie 2020, raportat la iunie 2020, volumul lucrarilor de inginerie civila a crescut cu 1,1%, iar cele de constructii de cladiri s-au stabilizat. In UE, datele Eurostat indica, in acelasi interval, o scadere de 0,3% in cazul constructiilor de cladiri, respectiv o crestere de 1,2% in cazul celor de infrastructura.
Dintre statele membre pentru care sunt disponibile date statistice centralizate, cele mai importante cresteri au fost inregistratre in Slovenia (+12,2%), Franta (+5%) si Romania (+4,3%). La polul opus s-au aflat Germania (-4,3%), Polonia (-3,5%) si Suedia (-1,7%).
 
Raportarea anuala
In iulie 2020, comparativ cu iulie 2019, sectorul de constructii de cladiri din zona euro a inregistrat o scadere de -4,3%, iar cel de inginerie civila a crescut cu 0,4%.
In UE, in acelasi interval, volumul lucrarilor de constructii de cladiri s-a redus cu -4,2%, iar cel al lucrarilor de infrastructura, cu -0,4%.
Cele mai semnificative contractii au fost observate in Ungaria (-21%), Slovacia (-15,4%) si Polonia (-11%), iar cele mai importante cresteri au avut loc in Romania (+12,2%) si Finlanda (+2,5%).

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter