RO EN
السلة فارغة

COVID-19 RoEIM: Noua platforma universitara de previziuni economice

Specialistii Facultatii de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul Universitatii Babes-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca monitorizeaza in timp real impactul pandemiei de COVID-19 asupra economiei romanesti si isi propun sa realizeze previziuni economice in contextul actual.
Proiectul cuprinde si realizarea unei platforme online denumite generic COVID-19 – Romanian Economic Impact Monitor (COVID-19 RoEIM) prin care cercetatorii UBB implicati in acest proiect publica o serie de date relevante privind impactul economic al pandemiei COVID-19 sub forma unor infografice interactive, menite sa ofere o imagine comprehensiva, actualizata in timp real a situatiei economiei romanesti.
Obiectivul principal al proiectului este oferirea unui sprijin real factorilor decizionali prin realizarea si actualizarea constanta a analizei situatiei generate de epidemia de COVID-19, respectiv prin oferirea unui punct de pornire pentru realizarea unor scenarii de previziune pentru o mai buna protejare a societatii, a companiilor, a angajatilor acestora, respectiv a lanturilor de aprovizionare din economia reala. Proiectul de cercetare este coordonat de prof. univ. dr. Szasz Levente, prodecanul FSEGA responsabil pentru cercetarea stiintifica.
„Universitatile romanesti s-au mobilizat exemplar in aceasta perioada, fiecare contribuind, in functie de anvergura si profilul academic, la bunul mers al societatii, la nivel local/regional/national/international. UBB, ca universitate globala, a contribuit major la toate aceste niveluri, iar prin acest proiect, contributia nationala (cu potential impact international) a UBB – unul dintre liderii stiintelor economice din tara – este din nou reliefata exemplar”, a declarat rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.
La randul sau, decanul FSEGA, conf. univ. dr. Razvan V. Mustata este de parere ca „aceasta pandemie reprezinta in esenta sa o provocare majora pentru intreaga umanitate. Repornirea adecvata a activitatii economice reprezinta cea mai mare provocare pentru perioada imediat urmatoare iesirii din starea de urgenta, in ideea diminuarii riscurilor aferente COVID-19. Daca acest proces nu este gestionat in mod inteligent si pragmatic, costurile asociate vor fi mai ridicate si se vor resimti o perioada mai mare de timp. In acest context, ne asumam rolul de a sprijini societatea si factorii decizionali din domeniul economic, asigurandu-le toate informatiile si analizele de care dispunem, pentru a lua cele mai bune decizii in vederea ameliorarii impactului negativ al acestei pandemii asupra economiei romanesti.”

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter