RO EN
Coșul este gol

ROCKWOOL: Expansiune a afacerilor cu elemente de placare

In urma unei intruniri a comitetului director a grupului danez Rockwool, ce a avut loc la data de 1 martie a.c., s-a luat decizia aprobarii unui plan de investitii in valoare de 175 milioane de coroane – DKK (peste 23,5 milioane de euro) pentru expansiunea puternica a afacerilor cu elemente de placare pentru fatade Rockpanel. "Fondurile vor fi alocate cu precadere in vederea punerii in functiune a unei linii tehnologice performante (tip presa) la uzina concernului din Roermond – Olanda. Panourile Rockpanel pentru fatade, mansarde si plafoane reprezinta elemente de constructii cu functiuni decorative si de protectie impotriva intemperiilor, principalele piete-tinta ale diviziei specializate in fabricarea acestora fiind constituite de tarile din Europa de Nord-Vest si cele din spatiul Benelux, respectiv de Germania, Danemarca si Marea Britanie. De altfel, in regiunile respective se consemneaza si cele mai mari vanzari de sisteme Rockpanel. In ultimii ani, livrarile s-au majorat la cote de peste 10% si acest trend isi va manifesta efectele pozitive si in continuare, atat in zonele-tinta, cat si pe noile piete din Europa", se arata intr-un comunicat al holdingului. Comentand planul de expansiune, directorul executiv, Eelco van Heel, a explicat ca "beneficiile tehnice si estetice, precum si profilul deosebit de durabilitate a materialului in sine au facut din panourile Rockpanel o solutie apreciata pozitiv de arhitecti si montatori. Suntem increzatori ca vom transforma divizia de business intr-una dintre cele mai solide afaceri specifice pe plen european, ceea ce ar putea contribui in mod semnificativ la viitorul Rockwool".
***
Rockpanel face parte din cadrul departamentului de sisteme al concernului Rockwool, care include o serie de companii ce activeaza pe piata sistemelor de izolare. In 2011, cifra de afaceri a Rockpanel a depasit 300 milioane DKK (40,35 milioane de euro), avand o rata a profitului superioara mediei consemnate la nivel de grup. Informatii suplimentare, la www.rockwool.com   

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter