RO EN
Coșul este gol

CFR: Studii de fezabilitate pentru modernizarea liniei ferate Bucuresti - Craiova

Compania Nationala de Cai Ferate “CFR” SA a lansat licitatiile deschise, in valoare totala de 97,2 miloane de lei, pentru studiile de fezabilitate si proiectele tehnice necesaremodernizarii liniei de cale ferata BUCURESTI - CRAIOVA, pentru circulatia trenurilor de calatori cu viteza maxima de circulatie de 160 km/h, respectiv cu 120 km/h pentru trenurile de marfa.
Studiile de fezabilitatesi Proiectele Tehnice se vor realiza pe 2 subsectiuni, si anume: BUCURESTI NORD - ROSIORI NORD (subsectiunea 1, in lungime de 96 km) si ROSIORI NORD - CRAIOVA (subsectiunea 2, in lungime de 110,2 km) si au drept scop identificarea solutiilor optime pentru modernizarea liniei de cale ferata, atat din punct de vedere tehnic, operational, economic, financiar, cat si al impactului asupra mediului si al schimbarilor climatice.
Obiectivul generalal celor 2 contracte de prestari servicii este modernizarea infrastructurii feroviare pe tronsonulBUCURESTI - CRAIOVApentru cresterea numarului de pasageri si a volumului de marfuri transportate, precum si indeplinirea urmatoarelor obiectivelor specifice:
- cresterea vitezei de circulatie si, implicit, reducerea duratei de calatorie pe intreaga sectiune;
- cresterea numarului de calatori, inclusiv a numarului de turisti;
-cresterea volumului de marfuri transportate la nivel intern si international;
- imbunatatirea conditiilor de calatorie si cresterea gradului de siguranta, gestionand in acelasi timp impactul asupra mediului, in conformitate cu standardele europene.
Valoarea estimata a contractelor este de 45.555.581 RON fara TVA, pentru subsectiunea 1 Bucuresti Nord - Rosiori Nord si 51.724.566 RON, fara TVA, pentru subsectiunea 2 Rosiori Nord - Craiova, sursa de finantare fiind asigurata din Fondul de Coeziune prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei - CEF Sector Transport, in procent de 85% din valoarea eligibila, iarrestul sumei va fi suportat de la Bugetul de stat. Durata contractulelor este de 23 de luni.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter