Agenda Constructiilor
Joi, 18 Aprilie 2024
hilti
PAGINA PERSONALIZATA


HILTI ROMANIA SRL

HILTI ROMANIA SRL

Adresa: Bd. Tudor Vladimirescu nr. 29, etaj 3, Bucuresti, S5
Telefon: 021/352.30.00
Fax: 021/350.51.81
E-mail: vanzari@hilti.com
Web site: www.hilti.ro
Domenii: Scule electrice | Accesorii si sisteme de fixare
Descriere activitate
Sisteme de masurare, taiere si finisare, gaurire si demolare, fixari directe, tehnica diamantata, tehnica ancorarii, tehnica insurubarii, sisteme antifoc, suporti pentru instalatii.
 
Prezentare companie/institutie
HILTI: Perspective optimiste privind desfasurarea activitatii din acest an
 
 
 
 
 
 
Nicola Ludovico
Functia/Firma: director general, Hilti Romania;
Experienta profesionala: 18 ani pe piata de unelte si tehnologii in constructii.
 
Hilti Romania, subsidiara locala a grupului Hilti, unul dintre cei mai importanti furnizori de unelte si servicii pentru profesionistii in constructii pe plan mondial, este o companie de succes, oferind partenerilor produse, servicii, software si solutii inovatoare. In 2021, cifra de afaceri a acesteia a crescut cu 10%, estimarea pentru 2022 fiind de mentinere a tendintei de crestere, intr-un context favorabil al pietei de constructii. Evolutia activitatii pe piata locala s-a aliniat trendului general de crestere inregistrat de grupul cu sediul in Liechtenstein, care a raportat o majorare a cifrei de afaceri de peste 12% in 2021, pana la aproape 6 miliarde CHF si si-a imbunatatit rezultatul operational cu 16,3%, pana la 847 milioane CHF. Redresarea puternica a readus, astfel, compania la nivelul de dinaintea pandemiei. In primele luni din 2022, tendinta de crestere a continuat, aducand perspective favorabile pentru intregul grup, inclusiv pentru Hilti Romania, in pofida contextului geopolitic regional marcat de incertitudine si provocari.
Hilti furnizeaza in piata de constructii si zona de energie si industrie din intreaga lume produse, sisteme, software si servicii de varf din punct de vedere tehnologic. Cu aproximativ 31.000 de membri ai echipei activi in peste 120 de tari, compania promoveaza calitatea si inovatia. In Romania, Hilti are sediul in cladirea de birouri Afi Tech Park, pe bulevardul Tudor Vladimirescu, nr. 29, Sector 5 Bucuresti. Societatea mai detine patru magazine Hilti Store, doua in Bucuresti (Nerva Traian/Soseaua Chitila), si alte doua in Cluj si Timisoara.
 
- Cum comentati evolutia companiei Hilti Romania in contextul actual si ce estimari aveti privind activitatea pe termen scurt si mediu?
- Dupa o crestere a cifrei de afaceri in 2021 cu peste 10%, ne asteptam ca si in 2022 cifra de afaceri sa inregistreze o evolutie sustenabila, in contextul unei evolutii favorabile a pietei de constructii. Ultima perioada a fost marcata de cresterea continua a preturilor materiei prime si a costurilor in transporturi, cu un impact semnificativ in sectorul constructiilor. In acest context, ramanem aproape de partenerii nostri prin oferirea de solutii inovative orientate catre majorarea productivitatii, controlul costurilor si cresterea sigurantei in utilizare. In 2021, dezvoltarea industriei constructiilor la nivel mondial a permis intregului grup Hilti o redresare mai rapida din recesiunea cauzata de criza sanitara decat era de asteptat. Profitabilitatea s-a ajustat pozitiv, in pofida situatiei tensionate a aprovizionarii la nivel global, ca urmare a investitiilor continue in inovatie si digitalizare.
In acest an, problemele globale ale aprovizionarii, combinate cu cresterile masive ale preturilor la materiile prime si la energie si transport, au fost exacerbate de razboiul din Ucraina si de blocajele actuale din China, 2022 fiind un an mult mai provocator decat cel precedent. Coroborat cu o crestere anuntata a ratelor dobanzilor, noul context creste probabilitatea unei incetiniri economice in industria constructiilor. Cu toate acestea, ne asteptam, in continuare, la cresteri ale vanzarilor, determinate in principal de majorarea preturilor.
 
 
- Ce planuri aveti pentru anul in curs?
- Anul 2022 vine cu cea mai importanta lansare din istoria companiei Hilti: Nuron, noua platforma de unelte fara fir pentru industria constructiilor, cu peste 70 de produse noi. Noua platforma Nuron va fi lansata in Romania in luna noiembrie si suntem convinsi ca entuziasmul pe care il resimtim va fi impartasit si de partenerii nostri. Cu Nuron, Hilti simplifica radical munca pe santierele de constructii, imbunatateste gestionarea parcului de scule si duce performanta la un nivel foarte ridicat. Uneltele functioneaza pe o singura platforma de acumulator, ceea ce duce la o munca mai rapida, mai multa productivitate si rezultate care ajuta la economisirea timpului si a costurilor pentru finalizarea unei aplicatii.
- Ce inovatii introduce noua platforma Nuron pe piata de profil?
- Pentru a atinge un nivel mai ridicat performanta, acumulatoarele noastre au fost complet reproiectate, de la zero. Interfata dintre unealta si acumulator a fost imbunatatita, pentru a permite un transfer semnificativ mai mare fata de celulele actuale. Suportul pentru celulele acumulatorului a fost reproiectat, pentru a permite o mai buna gestionare a caldurii, mentinand sistemul la o temperatura mai scazuta mai mult timp, pentru performante mai mari.
De asemenea, Hilti a lucrat cu profesionisti in constructii pentru a dezvolta doua tehnologii noi pentru o siguranta sporita cu polizoarele unghiulare. Sistemul "3D ATC" opreste unealta si activeaza frana cu disc atunci cand exista o miscare brusca, necontrolata, in orice directie. Aceeasi functie de reducere a riscurilor vine cu noul sistem "SensTech", care detecteaza cand mana operatorului este indepartata, de exemplu cand unealta este scapata accidental.
Suntem foarte entuziasti cu privire la aceasta noua platforma revolutionara si suntem convinsi ca prin aceasta inovatie Nuron aduce un suport semnificativ in productivitatea pe santier si impactul va fi unul benefic pentru partenerii nostri, pentru a le asigura un business sustenabil si de succes.
 
 
- Ce noutati aduce Hilti in plan digital si al conectivitatii?
- Hilti On!Track este unul din serviciile noastre de succes, prin care asiguram o experienta unica utilizatorilor. Prin Hilti On!Track ne-am propus sa oferim clientilor nostri un control mai bun al costurilor, prin urmarirea uneltelor si managementul bunurilor din santier. Prin acest serviciu, impreuna cu Fleet Management - prin care noi ne ocupam de gestionarea uneltelor clientilor, reusim sa aducem o optimizare a parcului de scule si sa oferim partenerilor o productivitate ridicata. Sistemul de indepartare a prafului (DRS) si cel de control activ al cuplului (ATC) sunt disponibile la toate uneltele relevante. Revenind la Nuron, Active Vibration Reduction (AVR) - o alta caracteristica-cheie - a fost extinsa si pe noua platforma la mai multe unelte, asigurand protectia sanatatii si confortul in operare. In plus, in reproiectarea tuturor celor 70 de unelte care vor fi disponibile pe platforma, ergonomia, greutatea si robustetea au fost optimizate si compatibilizate cu un sistem de atasare aprobat, pentru a preveni caderea atunci cand se lucreaza la inaltime. Suntem pregatiti sa aducem un suflu nou legat de partea de digitalizare in constructii si asta s-a vazut si in campania promovata de noi, numita Bridge Campaign, in care aducem in prim plan avantajele legate de securitatea in constructii, productivitate, salvarea costurilor, augmentarea umana, pana la automatizarea santierului.
 
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia Iunie/Iulie 2022)
 

 
HILTI: Previziuni pozitive pentru a doua jumatate a anului
Afacerile Hilti Romania, subsidiara locala a grupului Hilti, unul dintre cei mai importanti producatori de unelte si accesorii profesionale pentru constructii pe plan mondial, au inregistrat o usoara crestere anul trecut fata de nivelul din 2011, pana la 30 milioane de lei (circa 6,7 milioane de euro). Pentru anul in curs, managerii Hilti Romania estimeaza ca afacerea se va stabiliza in jurul acestor cifre. La nivel national, compania promoveaza o gama variata de produse, oferta firmei fiind bazata, preponderent, pe sortimentele de scule electrice cu acumulatori ce utilizeaza tehnologia Li-ion si pe segmentele de combipercutoare si demolatoare. Compania lanseaza aproximativ zece produse noi pe an concepute in mod special pentru profesionistii din domeniul constructiilor. Printre cele mai noi echipamente introduse pe piata locala se afla noul sistem de ancorare compus din rasina chimica HY 200 si tija de ancorare HIT-Z.

Philippe Guillouet, director general al Hilti Romania :
„ Optam pentru realizarea de scule electrice prin care sa reducem intensitatea vibratiilor (care exercita presiuni asupra bratului utilizatorului), a zgomotului si cantitatii de praf emise. In acest sens, am lansat pe piata din Romania o serie de demolatoare AVR (reducerea activa a vibratiilor): de la demolatorul din clasa 5 Kg TE 500 AVR, pana la demolatorul din clasa 30 Kg TE 3000 AVR ”.

"Cu acest sistem inovativ, nu mai este necesara curatarea gaurilor. Clientii castiga timp si incredere", a declarat Philippe Guillouet, director general al Hilti Romania. Un alt produs nou lansat este sistemul de fixare directa pe lemn cu aparatul de implantat cuie GX 90, care functioneaza cu o doza de gaz, ce faciliteaza si creste productivitatea muncii. Din noua gama de produse cu acumulatori din clasa 22V, Hilti a introdus pe piata ferastraiele circulare SCW-22A pentru taierea lemnului si SCM-22A pentru debitarea metalului, ferastraul longitudinal WSR 22-A, polizorul unghiular AG 125-A, surubelnita compacta SFC 22-A si pe cele cu impact tangential SID/SIW 22-A, acestea avand in primul rand avantajul mobilitatii pe santier. Nu in ultimul rand, managerii companiei au optat pentru o extindere a gamei de rotopercutoare cu acumulatori prin lansarea TE 30-A, care este cel mai puternic combipercutor cu acumulatori de pe piata.
Crestere progresiva a afacerilor pe timp de criza
In contextul in care piata europeana a sculelor electrice a inregistrat o incetinire a ritmului ascendent in primele patru luni ale anului in curs, afacerile din intervalul ianuarie-aprilie 2013 ale grupului din Liechtenstein s-au majorat cu aproximativ 4,2%, pana la 1,37 miliarde franci elvetieni (CHF), fata de nivelul consemnate in perioada similara din 2012. Compania a inregistrat o scadere a incasarilor numai in Europa, unde s-au raportat vanzari de 692 milioane CHF, consemnandu-se o diminuare de 1% in cazul bazei de raportare la CHF (-3,2% in monedele locale). Comentand rezultatele respective, Bo Risberg, presedintele companiei, a afirmat ca se astepta la o situatie negativa a vanzarilor pe plan continental, precum si la o majorare sustinuta a activitatilor companiei in America de Nord si pe pietele emergente, respectiv in tarile din America Latina, Orientul Mijlociu, Africa si Europa de Est. "Programul de imbunatatire a profitabilitatii pe care l-am implementat la finalul lui 2011 ne-a incadrat pe directia corecta de dezvoltare. In momentul actual, am atins tinta propusa in planul initial", a mai precizat Bo Risberg. Avand in vedere situatia economica actuala, managerii corporatiei estimeaza o crestere similara a vanzarilor si pentru anul in curs.
Materiale pentru reconstructia World Trade Center New York
Cel mai important proiect in care este implicat grupul Hilti vizeaza constructia celor cinci turnuri amplasate pe locul fostelor cladiri World Trade Center din New York, distruse la 11 septembrie 2001. Dupa aproape 12 ani de la atacurile teroriste din Manhattan, proiectul celei mai inalte cladiri din SUA (cu o inaltime de 541 de metri), denumita, One World Trade Center, a fost finalizata in luna mai 2013. Cladirea are 104 etaje si mai este cunoscuta sub numele de Freedom Tower, reprezentand elementul central al noului complex construit pe locul celor doua turnuri gemene prabusite in 2001. Grupul suedez Skanska se ocupa de construirea nodului de transport din zona, iar Hilti asigura solutiile de ancorare necesare pe santier. La finalizare, zona va fi tranzitata de aproximativ 250.000 de pietoni pe zi. Pana atunci, Skanska va folosi circa 45.000 mc de beton si 10.000 de tone de otel-beton. De asemenea, vor fi instalate 4.000 de aspersoare si 35.000 de metri de conducte, pentru lucrari, fiind folosite ancore de extindere Hilti si sistemul de injectie a mortarului adeziv HIT-RE 500-SD. O mare parte a nodurilor si strapungerilor de tevi metalice prin pereti, punti si podele vor fi sigilate cu etansant elastic rezistent la foc CP601S sau cu sigilant ignifugat FS-ONE. Pe santier, Skanska a mobilizat aproximativ 500 de muncitori. Jeffrey Dennis, managerul de proiect din partea Hilti si Mike Campana, manager de proiect al Skanska, s-au asigurat inca de la inceputul lucrarii de existenta pe santier a tuturor materialelor si echipamentelor Hilti de care este nevoie. "Sunt foarte multumit de colaborarea cu Hilti. Acest tip de parteneriat este foarte important pentru livrarea la timp a proiectului", a declarat Mike Campana. Hilti asigura, alaturi de materiale, unelte si consultanta, sistemele de ancorare, fixare directa si protectie la incendiu pentru toti lucratorii Skanska. "Siguranta si rezistenta la foc reprezinta exigente esentiale pentru acest proiect", a precizat Jeffrey Dennis. Colaborarea dintre Hilti si proprietarul proiectului, Autoritatea Portuara din New York si New Jersey, este, de asemenea, foarte importanta pentru furnizorul de echipamente. "Datorita cooperarii cu Autoritatea Portuara si cu echipa lor de proiectare si planificare, produsele noastre sunt cunoscute si utilizate pe intreg santierul si suntem in masura sa livram numeroase solutii de protectie la foc pentru toate subproiectele incluse in ansamblul World Trade Center", a mai spus Jeffrey Dennis. Lucrarile de constructie a nodului rutier sunt planificate a fi definitivate in anul 2020. Un alt proiect de amploare internationala in care este implicata compania Hilti este reprezentat de constructia centralei termice Kusile din Africa de Sud, proiect derulat in perioada 2008 - 2018.
Accent deosebit pus pe siguranta pe santier
Fiind constienti de faptul ca profesionistii din domeniul constructiilor opteaza intotdeauna pentru o lucrare executata in conditii de maxima siguranta pe santier pentru a obtine productivitate maxima, grupul Hilti continua implementarea de programe de investitii in tehnologii care sa respecte cele mai exigente cerinte de sanatate si securitate ocupationala. Astfel, "optam pentru realizarea de scule electrice prin care sa reducem intensitatea vibratiilor (care exercita presiuni asupra bratului utilizatorului), a zgomotului si cantitatii de praf emise. In acest sens, am lansat pe piata din Romania o serie de demolatoare AVR (reducerea activa a vibratiilor): de la demolatorul din clasa 5 Kg TE 500 AVR, pana la demolatorul din clasa 30 Kg TE 3000 AVR. Cu aceste echipamente, muncitorii pot lucra mai mult timp, fara a obosi din cauza vibratiilor, acest lucru ducand la o crestere a productivitatii pe santier", a declarat Philippe Guillouet. Eforturile depuse de Hilti pentru siguranta pe santier se reflecta in sumele investite periodic in cercetare si dezvoltare (R&D). Astfel, Hilti a investit anual aproximativ 180 milioane CHF, in ultimii cinci ani pentru a avea un proces continuu de inovare. "Aceasta investitie masiva a fost vizibila si pe piata din Romania, profesionistii din domeniul constructiilor beneficiind de aceste inovatii. Cel mai bun exemplu este sistemul de ancorare Hilti HIT-HY 200 cu tija de ancorare HIT-Z, ce reprezinta o revolutie clara pe piata mortarelor de injectie: pentru prima data in istorie, nu este necesara curatarea orificiilor inainte de montarea ancorei", a explicat managerul Hilti Romania.
***
Grupul Hilti este activ la nivel international din anul 1941, cand a fost fondat de Martin si Eugen Hilti, prin deschiderea unui atelier mecanic in Schaan, Liechtenstein. Din 2003, toate actiunile Hilti sunt detinute de Martin Hilti Family Trust. In prezent, Hilti detine peste 21.000 de angajati si deruleaza operatiuni in 120 de tari de pe intregul mapamond. Holdingul a raportat o crestere de 5,2% a vanzarilor calculate in franci elvetieni in anul 2012, fata de nivelul din 2011, pana la 4,2 miliarde CHF. Compania este prezenta in Romania din anul 1992 prin distribuitori, filiala Hilti Romania fiind deschisa in 2005 si avand, in prezent, 80 de angajati.
HILTI: Positive predictions for the second half of the year
The businesses of Hilti Romania, the local subsidiary of the Hilti Group, one of the worldwide leading manufacturers of professional tools and accessories for construction, have slightly increased last year compared to the level registered in 2011, to a total of 30 million RON (approximately 6.7 million EUR). For the current year, the managers of Hilti Romania estimate that the incomes will stabilize around this number. The company promotes a wide range of products at national level and its offer is based, mainly, on cordless tools types that use Li-ion technology and combi hammers and breakers segments. The group launches annually approximately ten new products designed specifically for construction professionals. Among the equipment recently introduced on the local market we find the new anchoring system consisting of HIT-Z resin chemical and HY 200 anchor rod. "With this innovative system, it is not necessary any longer to clean the holes. Customers save time and trust," said Philippe Guillouet, CEO of Hilti Romania. Another recently launched product is the direct attachment system on wood with the GX 90 nails implanting device that works with a dose of gas, which facilitates and increases the productivity. From the new range of products with batteries from Class 22V Hilti introduced on the market the SCW-22A circular saws for cutting wood and SCM-22A for metal cutting, the WSR 22-A longitudinal saw, the 125-A AG angle grinder, the SFC 22-A compact screwdriver and the SID / SIW 22-A with tangential impact, those having, firstly, the advantage of mobility on site. Finally, the company managers have chosen to extend the range of cordless rotaries by launching TE 30-A, which is the most powerful equipment of its kind on the market. Given that the European market for power tools has registered a slowdown of the upward trend in the first four months of the current year the businesses of the company from Liechtenstein increased in the same period by approximately 4.2% to 1.37 billion Swiss francs (CHF), compared to the level recorded in the similar time in 2012.
(articol aparut in Fereastra, editia septembrie 2013 )

Stiri & Comunicate

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTERAWLPLUGSISECAMALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ness project
viarom
Acvatot 2019
rigips
concelex
noark
EDIT-Structural
Ubitech
quadratum
MAKITA
CDS
leviatan
strabag nivel 1
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
siniat

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
ef-de-n
top 500
econet
top 500
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander